maandag 16 juli 2012

De Sanseveria test uit.

Even ter verduidelijking: ik krijg hier niks voor in de plaats: geen geld, plakkers of mini borstlift.
Ik schrijf hier gewoon over omdat ik het zo grappig vond, dat ik het met de rest van u wil delen, want we mogen toch al eens lachen, nietwaar?
De reden waarom ik dit vooraf verduidelijk, is omdat er de laatste tijd op de blogs die ik geregeld lees niet enkel reclame staat in de zijbalk.
Meer dan eens zijn de stukjes gewoon één langgerekte reclametekst voor winkel x of product y.
Daar is niets mis mee, maar ik persoonlijk vind dat iets minder interessant om te lezen. Het zou fijn zijn, moest er bovenaan 'gesponsord' of 'reclame' ofzo staan, dan weet ik vooraf wat te verwachten in plaats van pas halverwege door te hebben waar het juist om draait, maar dit geheel terzijde.
Nogmaals: dat is mijn mening, til er vooral niet te zwaar aan en laat ze gerust naast u liggen!

Over naar de orde van de dag: de grote test.

Er werd getrouwd in de vriendenkring. Zoiets juichen wij steeds toe, want niks is zo fijn als bleiten bij een trouw en nadien een avond vol dans en drank.
Ik wou een kleedje recykleren, maar schoot natuurlijk weer tijd tekort.
Er werd een ander exemplaar opgeduikeld uit de kast.
(kijk trouwens eens naar de man, rechts op de onderste foto. Ligt het aan mij of lijkt die op Jeremy Clarkson?)

Zoals u kan zien op de foto, draag ik iets onder het kleedje, ofwel een bikini ofwel een topje.
Dat is niet omdat ik het zo schoner vind, nee, dat is omdat het moet.
Omdat ik geen 12 jaar meer ben en omdat zwaartekracht en borstvoeding dingen met uw lijf doen die ondersteund moeten worden.
Maar voor één keer wou ik eens elegant zijn en zo'n rode loper rug hebben (maar dan met kwabbekes aan de zijkant).

Enkele vriendinnen hadden dit reeds in hun kast liggen, maar waren er niet helemaal positief over.
Ik moet ook toegeven dat ik het er volledig onbetrouwbaar uit vond zien en ook een beetje vies. Bovendien noemen ze dat in de volksmond blijkbaar 'kippenfilets' en laat ik nu juist vegetariër zijn.
Nee, ik ging voor dit systeem.
Het ziet er een beetje uit als plakband en dat is het ook.

Het aanbrengen op zich was al hilarisch: twee vrouwen, een fles cava en bruine plakkers om uw borsten omhoog te houden: wat heeft een mens meer nodig om dubbel geplooid te liggen van het lachen?
Twee pogingen later (Nee, nu hangt uw rechter hoger dan uw linker) was alles op gelijke hoogt geplakt.
Ik sprong op en neer om de stevigheid te testen en snapte ineens dat Els Pynoo dat vroeger ook deed, zo gemakkelijk!Voor de zekerheid werd het bikinitopje in de handtas gefrommeld, want het blijft maar plakband.
Ze doorstonden de hele avond met glans en bleven braaf hangen waar ze gekleefd waren.
Zelfs tijdens de meest marginaal uitgevoerde lift ooit (het was eerder een duik).

Mocht u ze willen aandoen, één tip: voor het verwijderen zou ik niet de trek-een-plakker-van-uw-vel-methode gebruiken. Tenzij u wilt zien hoe elastisch huid juist is. Het antwoord is trouwens: heel elastisch. Er zijn zaken die bevorderlijker zijn voor uw zelfbeeld, geloof me vrij.

32 opmerkingen:

 1. Ik gebruikte vroeger ook die plakkers, raar maar waar, ze doen wat ze verondersteld worden te doen. Niet voor elke week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stond er ook versteld van en snap niet dat ze die op zo weinig plaatsen verkopen!

   Verwijderen
 2. Hahaha, die kiekenfilets werden hier ettelijke jaren geleden ook ne keer getest. Maar als ge al nen D-cup hebt, is er niet echt een reden om daar nog een stukske vlees onder te steken. Soit, omdat alles zo last-minute was, moesten ze mee. Voor de zekerheid stak ik nog een cache-coureke in mijn sjakos, zodat in het slechtste geval mijn vrouwelijkheid netjes kon bedekt en ondersteund worden. Deze is echter overbodig geweest. Ik had redelijk wat aantrek (eigenlijk had mijnen decolleté aantrek), er werd genoeg bier gedegusteerd, zodat ik niet de hele avond aan mijn kiekenfilets moest denken. En gelukkig gebeurde dit allemaal voor het digitale tijdperk, dus ben ik daar nadien niet meer mee geconfronteerd geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ik kan nu echt niet anders dan me aangevallen voelen door de intro. Maar ik kan mij ook wel direct verdedigen: Stefan heeft ook niets in de plaats gekregen. Noch ik. Alhoewel dat wel tof zou zijn, vergoed worden om uw mening te schrijven. Misschien heeft het geen betrekking op mijn blog, in dat geval: excuses, Juffrouw!

  Ik vind reviews (want zo noem ik dat dan, niet "reclame voor winkel x of product y") zelf trouwens wel interessant, want ik kom zelf niet zo veel in contact met nieuwe winkels of producten (geen reclameblaadjes, geen tv, ...). Nu, dit product interesseert me wel minder (ik ben een mietje en zou constant schrik hebben om die dingen te verliezen), maar uw verhaaltje heeft mij verder wel doen lachen. Dus doe gerust verder met het "uittesten en daarover schrijven" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar seg! Er staat toch duidelijk 'review' in de eerste zin, dus gij voldoet al aan mijn vraag nog voor ik ze gesteld had (het postje stond al een week ofzo klaar).
   Kom hier gij, dat ik u tegen mijn beplakte borstkas druk! ;-)

   Verwijderen
 4. hahaha, ma jong, ik beeld me die 2 vrouwen, fles cave en linkertiet die hoger hangt dan rechtertiet in en kom ver nie bij van het lachen :)

  ma dit geheel terzijde: jij moedig mens! ik zou dat nooooit durven gebruiken! Ik heb nen goe gevulden D-cup en vrees dat oplakkers dan misschoen toch da nie zijn! Hoewel, misschien moet ik toch eens proberen :)

  en verder: ik sluit me aan bij de reclame-toestanden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lachen, gieren, brullen! Tof zeg! Maar die plakkers, ik zou het niet durven:-)

   Verwijderen
  2. Sinds de dochter is het hier iets minder 'goedgevuld', maar nog steeds C of D (afhankelijk van mijn gewicht).

   Verwijderen
 5. Oh! Gedurfd inderdaad. Maar ik was toch curieus, geheel in het kader van het onderzoek, wat uw cupmaat was (of heb ik er dan toch overgelezen of kwam dat door het lachen)?

  Nooit ongerust geweest ook niet die avond? En hoe trek je die dingen er dan wel best af? :-)

  Bedankt alleszins voor de tip!
  Annick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb momenteel iets dat op een D lijkt en binnen 5 kg minder wordt dat weer een C.
   Dat aftrekken doe je het best heeeeeel traag. :-)

   Verwijderen
 6. Ik heb ook een hekel aan reclame op blogs, ook zo van die banners ed.
  Maar soms schrijf ik wel eens een artikel over een winkel of restaurant waar ik enthousiast over ben. Niet omdat ze me dat dan vroegen of ik daar dan iets voor krijg - dan zou ik het zeker niet doen, zelfs niet als ik het eigenlijk al van plan was - maar omdat ik dan mijn enthousiasme wil delen en een tip wil geven.
  En da's iets helemaal anders dan...

  Ik denk dat ik er gewoon niks zou onder gedragen hebben dan ... Al zou ik me daar dan ook niet geheel gemakkelijk bij gevoeld hebben ;) Toch tegenwoordig niet meer : voor mijn 30ste droeg ik nooit een BH...
  Ik zou gewoon niet beseffen dat zoiets bestaan namelijk...
  Vanaf nu dus wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde als je eerste paragraaf.
   Ik zit er ook niets mee in dat men er iets voor krijgt ofzo, maar ik zou het tof vinden als ze het er eerlijk boven zouden zetten.

   Verwijderen
 7. Ik vind zo'n rug echt ook iets hebben maar zelfs een strapless bh is bij mij al niet meer flatterend, dus ik vrees voor dit. Maar 't was hier alweer plezant toeven, test gerust verder!

  En dat reclamebloggen, ik doe dat alleen als het ding mij echt interesseert. Niet als het voorstel over huisnummers in email ging. En ik vraag ook altijd 'mag ik het ook schrijven als ik het brol vond'. ;-) Meestal vind je bij dat soort posts wel 'sponsor' of zo in de tag. Allez, ik deed dat niet tot nu toe, maar ik zal er op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Email. Als in emailleren. Niet als in e-mail, dus. Want zo lijkt het nu wel.

   Verwijderen
  2. Bij mij staan er banjers, maar dat is omdat ik vriend ben met de winkeleigenaars. Ik doe dat als vriendendienst!

   Verwijderen
  3. Dank u Riet voor het verduidelijken, Ik was echt mijn hoofd al aant breken: "huisnummers in een email????" Weer iets wat ik niet ken.

   Verwijderen
  4. Zo'n strapless ding trekt bij mij ook op niks hoor, wees maar gerust!
   En als het er duidelijk bovenstaat enzo, heb ik daar absoluut geen probleem mee hoor!
   De banners storen mij absoluut niet, Griet, sterker nog: dankzij jou heb ik weer een winkeltje ontdekt dat Ocra verkoopt.

   Verwijderen
 8. Superleuke jurk (typisch geval van iets dat ik noooooit aan ga kunnen doen) en inderdaad, precies Jeremy Clarkson!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig dat je altijd lijkt te schrijven wat ik denk (maar zelf niet schrijf) of wat ik zou willen weten (maar zelf niet aandurf - plakkers!) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ge kunt altijd eerst eens testen met papiertape, zoveel verschilt dat volgens mij niet!

   Verwijderen
 10. tzelfde als tonbouton :) maar verder, hi-la-risch! Ik wil echt maar dan ook echt is met u op zwier gaan :D ik heb ooit zo voor nen trouw ook zo'n bandjesvrij kleed aangedaan. Om mijnen goedgevulden D omhoog te houden kreeg ik ne keidure bh aangesmeerd in de winkel waar ik mijn kleed kocht. Nooit meer aangedaan en zat echt ni makkelijk. En heeft dat madammeke duck tape aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga dit jaar weer op huwelijksreis naar Pukkelpop, maar hang niet de hele tijd aan de Gilbert (of het moest terug zo'n mottig weer zijn).
   en ja: dat is ducktape.

   Verwijderen
 11. Als ik uw berichtjes lees dan denk ik elke keer:" gij se zotte doos!" En dat bedoel ik dan op de meest positieve manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha, een geluk dat die dingen goed blijven zitten, stel je voor dat je ene borst een verdiep lager komt te zitten dan je andere:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel heel dapper van je, ik zou er niet eens aan beginnen..... Maar je zag er vast fantastisch uit!! Foto? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, er zijn jammer genoeg geen foto's van de achterkant, maar het is voor herhaling vatbaar, dus ooit komt er nog wel eentje.

   Verwijderen
 14. ik heb een vriendin die dit ook ooit heeft toegepast (ik dacht nu echt niet dat er nog zo'n mensen bestonden, maar ik kom ze hier dus tegen) wij noemen die vriendin nu: teeptet (tape-tet) maar allé, sanseveria klinkt beter zenne

  BeantwoordenVerwijderen