zaterdag 12 november 2011

Vraatzucht

Ik ga mij hier niet eleganter voordoen dat ik ben: ik ben een bodemloos vat.
Ooit werd ik 3e in een wedstrijd kaaskroketten boeffen en de enige reden dat ik niet eerst werd, is dat wij een half uur vroeger moesten vertrekken.
De eetlust is met de jaren niet verminderd, het metabolisme spijtig genoeg wel.
Maar dat houdt mij niet tegen om te eten.

Meestal blijft het (redelijk) binnen de perken, maar zo één keer in de maand, dan verslind ik werkelijk alles en dan nog het liefst van al overgoten met chocolade.
Een vriendin wees mij op zelfgemaakte negerinnentetten en ineens wist ik wat ik deze avond naar binnen zou werken.
Bij het recept stond 'moeilijk', diegenen die mij al een beetje kennen, weten dat:
A - Ik daar een eigen draai aan geef tot ik het 'makkelijk' vind
en
B - Dat het meestal ergens misloopt

Het begon al bij de zoektocht naar ingrediënten: tot de laatste kruimel heb ik moeten sprokkelen om voldoende chocolade te hebben, gelukkig vond ik nog een paar verdwaalde chocoladecenten van vorig jaar.
Dat is, trouwens, volgens mij geeneens echte chocolade, maar soit.
Bij de bereidingstijd stond 'minder dan 2 uur' en effectief: op een kwartiertje waren ze klaar!
Ik maakte wel de fout om de chocolade direct op het mengsel te gieten, waardoor hij minder stolt, maar dat zijn details.
(na een half uurtje in de koelkast: wel stijf!)

Voor de geïnteresseerden:
- Ik gebruikte spritskoeken als bodem, waarom het mezelf moeilijk maken als het zo ook gaat?
- Het eiwitvullingrecept volgde ik wel, zij het met maar 20g gelatine, want meer zat er niet in mijn pakje
- Voor de chocoladesaus smolt ik 125g met enkele theelepels cocosvet (dat zorgt er bij mij anders voor dat de chocolade stolt), ik deed er een klein scheutje melk bij (bij gebrek aan room), negeerde te toe te voegen suiker, maar was wél royaal met de honing (let daarmee op, want mijn chocolade is wel erg zoet!)

Wegens kapotte kodak en gsm: geen foto's, maar geloof me: het is meer dan voor herhaling vatbaar!

14 opmerkingen:

  1. Wanneer ik de woorden boeffen en tetten in één blogpost lees, dan weet ik ineens weer dat jij ook uit de Kempen komt. Wat fijn toch die herkenning!

    Spijtig dat er geen foto's zijn, maar ik geloof u op uw woord. Ik ga dat recept meteen van een bladwijzerster voorzien. Merci voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U eet: Vegetarisch!

    Maar als ik daarmee begin, dan gaat mijn moeder daar elke week achtervragen. Hoewel dat toch beter is dan die neptetten van den Action!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ de Zuster van: Haha, ja, niets zo elegant als een Kempische tongval!
    Ik Ben van plan om ze volgende week nog eens te maken, als er dan terug een fototoestel is, zet ik ze erbij.
    @ Celestine: Ahja, vraatzucht hoeft niet dierlijk te zijn, hé?! ;-)
    En hoe, neptetten in den action? Die hebben toch echte melo cakes? Allé, misschien nu niet meer, door overdreven wegwerkzaamheden ben ik er al een tijdje niet meer geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, dat lijkt mij nu eens een wijs culinair experiment.
    Ik ga er mij ook eens aan wagen, denk ik.

    En zo heerlijk verteld, dat is de max.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, maar mijn moeder bracht neptetten mee. Die hebben ze daar blijkbaar ook. Dat is met véél meer wit in (hoge tetten dus), eigenlijk teveel wit en onsmakelijk waardoor je na twee happen misselijk bent. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En ik dacht eerst dat het een excuus was dat het fototoestel kapot was ;-). Ben dus in volle verwachting van de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jij bent echt heerlijk eerlijk :) love it! haha, zo wijs, da bodemloos kaaskrokettenvat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik was dit weekend bij een vriendin met 6-jarige zoon. Wij aten mellow cakes (zo heet dat toch he?) Enfin, ik zeg dus tegen dat ventje: dat heeft eigenlijk ook ne andere naam. Waarna ik een bijna-dodelijke blik kreeg van de vader in kwestie en ik dus maar rap zei: "maar die ga ik je niet vertellen"
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Inderdaad, jammer van de foto's want ik ben echt benieuwd naar de vorm, of ze ook ergens op lijken. (de smaak is bijzaak)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. boeffen is eigenlijk ook westvlaams, alleen schrijven wij het met één 'f', boefen dus, lol.
    Idd echt spijtig van die foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij spreken hier van nonnenscheten, en jaaa wij zijn er ook zot op en ook op de recepten van Sofie Dumont, goed uitgelegd en je kan er inderdaad altijd een draai aan geven. ik zou die kaaskroketten vreten nog eens over doen voor den eersten dan hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @ Béné: ik moet 'boefen' eigenlijk ook maar met één 'f' schrijven, merci! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Eeey, mijn reactie is niet tot hier geraakt, met die stomme codes ook altijd.

    Euh... (uit de hoogte)... ooit was ik ook zo. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Och hier zie, madam is ook eens begonnen met af te vallen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen