zondag 12 juni 2011

Over de bestaansreden van elastische biais en andere banaliteiten

Door de drukte is de Viking de laatste tijd wat verwaarloosd geweest, maar daar komt nu (hopelijk) verandering in!
Moedig als ik was ging ik gisteren gewapend met de kinders naar de rommelmarkt. De zoon doet dat ondertussen voorbeeldig. Hij krijgt elke keer een centje om zelf iets te kiezen (ahja, want moeder koopt ook altijd iets..) Deze week bedroeg de buit:

 Een kleedje waarvan ik nog niet weet wat ik ermee ga doen: bovenstuk veranderen of een rokske van maken

 Een broek in een geweldig schone kleur, waarvan ik dacht dat er eerst nog 10kg af moest voor ze over mijn gat kon. Eens thuisgekomen bleek ze vlotjes over mijn dijen te glijden. Toen bleek ook dat het een (oude) maat 44 was, natuurlijk... Het model was ook eerder recht dan uitlopend, spijtig.

 Een spons slaapkleed waar ik shortjes voor de zoon in zag, zoals hier. Ik had evenwel geen elastische biais en ook geen tijd om er te gaan kopen. Het werd dus gewone. En op de volgende foto ziet u waarom ik dat beter niet had gedaan:
 De 'golfjes' zijn een minpunt, maar hij mag/moet ze toch aandoen van mij!

Verder was het oogsttijd: aan de buitenkant van onze omheining hebben we braamstruiken (?) geplant, zo kunnen de kindjes later besjes plukken als ze op straat aan't spelen zijn. Ik was er heilig van overtuigd dat het bramen waren, maar ze lijken verdacht hard op frambozen. Weet er iemand zeker wat het is? En is dat normaal dat ik dat verschil niet zie?Als laatste wil ik u meedelen dat ik sinds zwangerschap nr 1 verslaafd ben aan hoge onderbroeken. Het liefst van al in spons of met een bommamotiefke.
Nu was ik deze week in een winkeltje dat aanprees 'echt degelijk ondergoed uit de tijd van toen' te verkopen. Mijn oog viel op exemplaren met een schoon logo erop. Ik schafte mij een deel aan en stak ze thuis onmiddellijk in het wasmachine. Ze lagen ook al in de rekken sinds de tijd van toen, als ge begrijpt wat ik bedoel...
Wat blijkt: dat logo gaat er gewoon af met het wassen! Awoert!! Gewapend met een textielstift ga ik dat er straks dus weer optekenen hé, want anders zijn die onderbroeken niet half zo tof!

Aah, eindelijk nog eens iets dat niet met de trouw te maken heeft! Hoewel de kans groot is dat er bij elke post een foto zal staan vanaf de moment dat ik ze in mijn bezit heb... excuses bij voorbaat!

8 opmerkingen:

 1. Het zijn wel degelijk frambozen! Frambozen zijn roze en veel zachter dan braambessen. Braambessen zijn zwart (eerst rood, maar dan zijn ze nog niet rijp) en vaster van structuur. Bovendien zijn braambessen pas plukklaar eind juli-begin augustus. Laat ze smaken (ik vind frambozen veel lekkerder dan braambessen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zucht. Ik heb het gevoel dat het rommelmarktseizoen nu overal echt op gang komt en dat iedereen nu allemaal schatten vindt. Mijn moeder gisteren drie keer: "Het was een heel grote rommelmarkt in het stadspark van Turnhout!" En ik maar grommen, want wat had ik er nu aan dat zij dat zei? Ik kon mijn boeken toch niet toedoen?
  Dus ook aan u: Grmp.

  Lol. Die onderbroeken, dat kan ik mij niet goed voorstellen. ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm, frambozen!

  En dat kleedje ziet er leuk uit! Ikzelf zou misschien eerst proberen het bovenstukje te veranderen, maar de kans zou groot zijn dat dat zou mislukken en dan zou ik er dus nog een rokje van kunnen maken. Ik ben de laatste maanden zo fan van kleedjes dat ik het niet zomaar ineens zou kunnen 'verrokken' ;) Hoe dan ook: ik ben benieuwd wat het wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Tita: Ah, frambozen dus, merci! Ze zijn alleszins heel lekker en gelukkig spreiden ze zichzelf schoon uit!
  @ Celestine: Ge moet maar denken: binnenkort 3 maanden om elke dag naar de rommelmarkt te gaan! Als dat geen motivatie is om te blokken!!
  @ Kelly: ik ben ook zwaar kleedjes fan, maar ik ben er nog niet helemaal uit bij dit exemplaar... Misschien maak ik het wel strapless ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jihaa. 't Ligt vast. Zaterdag een rommelmarkt in het dorp waar steevast de grootste rommelmarkt in mijn buurt (ahum, in het Antwerpse, aan mijn kant toch, aha, zelfs in mijn geboortedorp eigenlijk!) georganiseerd wordt in september. Hoezee, dat gaat zaterdag ook al goed zijn, ik voel het.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn idd frambozen. Los van de vruchten kan je het ook zien aan het blad. Deze van braambessen zijn iets minder spits.
  (ik krijg ineens zin in braambessenconfituur)

  Rommelmarkt... Ik lijk er niet in te komen dit jaar. Koop ook nooit kleren eigenlijk. Maar eens ik kan naaien, ga ik dat natuurlijk moeten doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aha. En toen staakten de bussen. Dus geen rommelmarkt vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar seg, dat is wel erg!
  Ik stel voor dat ge ter compensatie het recept van mijn volgende bericht volgt, maar wel voor 1 glas, anders komt dat niet goed met die examens!

  BeantwoordenVerwijderen