zondag 6 februari 2011

Onverantwoord koken

Aangezien ik vandaag in een exotische bui was, besloot ik eens iets nieuws te maken, iets dat ik nog nooit gemaakt had, iets dat ik normaalgezien zelfs niet eens lust...
Dit!
Er stak echter al gauw een probleem de kop op.
Volgens het recept moest er iets pastis-achtig bij.
Het enige dat in het Lief zijn barkast zit dat naar anijs smaak is dit:



Absinth.
Al even vies als de venkel zelf, want het smaakt ook naar anijs.
Bovendien bestaat het voor 70% uit alcohol en kunt ge er zot van worden, dus misschien niet het ideale ingrediënt om aan uw ovenschotels toe te voegen....
Maar onder het motto: 'we zullen wel zien wat het geeft', heb ik er toch een royale scheut ingedaan.

U vraagt zich nu natuurlijk af of het te eten was.
Dat kan ik (nog) niet vertellen.
Het Lief heeft er wat van meegenomen naar zijn werk en als ik tegen 14.00u nog geen onrustwekkend telefoontje heb gekregen probeer ik het ook.
Moest mijn volgende post over feeën, trollen en toverdingen gaan: ge weet waardoor het komt!

2 opmerkingen:

  1. En als er helemaal geen post volgt? Bellen we dan de hulpdiensten? Want we kregen geen instructies bij ijzige stilte...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, maar alles is in orde!
    Iedereen heeft het overleefd en het mag gezegd worden: het was lekker!
    Volgende keer smijt ik er nog meer tomaten bij.
    En ook verse thijm, maar de mijne was precies niet zo wintervast...

    BeantwoordenVerwijderen