woensdag 21 mei 2014

Op de eerste plaats wil ik jullie bedanken!




Ik kreeg van Mademoiselle Fresita een liebster award, wat uitermate sympathiek is, maar ook altijd een beetje sterven: wat moet ge daar in godsnaam op antwoorden?


Het eerste deel was makkelijk: vertel 11 dingen over jezelf.
Hier zijn er alvast 10!
11. Ik pas af en toe dikwijls de meest geniale luiwijventruc toe om mijn huis properder te laten lijken dan het werkelijk is.

1. Wat is je vroegste herinnering?
Ik loop op de borduur van het plantenperk van de school en hou mijn vader zijn hand vast.
Zuster Anna, mijn juf van de eerste kleuterklas, staat mij breed lachend op te wachten.
Zuster Anna was de max!

2. Als er geen praktische bezwaren waren, en geld was ook geen probleem, welke job zou je dan doen?
Die van mij! Echt: ik doe dat doodgraag!
Ik zou wel iemand inhuren om mijn administratie te doen.
Misschien zelfs iets minder gaan werken en dan ook nog ergens toneel gaan spelen én werk doen als grafisch ontwerper, allebei gratis, want ik doe dat graag.

3. Wat is het beste boek dat je ooit las? Of misschien niet het beste, maar gewoon een steengoed boek?
Ik ben 'Minoes' tot ver in mijn puberjaren blijven herlezen. Nu lees ik vooral op vakantie, maar er is geen enkel boek bij dat ik tientallen keren wil herlezen zoals 'Minoes'.

4. Zelfde vraag maar dan voor films. Je absolute lievelingsfilm.
Hmmm... ik ga hier een beetje valspelen. Blueberry Hill en Brylcream Boulevard, dat is een tweeluik, dus die horen eigenlijk samen en Antonia en Breaking the waves en Dirty Dancing!

5. Wat is je lievelingsplekje in eigen land en waarom zou ik daar eens naartoe moeten?
't Rauw, mijn geboortedorp. Het is daar schoon en er is overal water: wij zijn een beetje het Venetië van de Kempen.

6. Geef je mij het recept van een gerecht dat bij jou regelmatig op tafel komt?
Dit! Makkelijk, snel en héél lekker!

7. Hoe ziet jouw favoriete zaterdagochtend eruit? (en hoe vaak breng je hem zo door?)
Dat hang er eigenlijk van af hoe mijn vrijdagavond geweest is...
Op tijd opstaan, naar de rommelmarkt gaan terwijl de Gilbert met het kroost op een terras zit (of ergens anders), samen iets eten dat ik niet heb klaargemaakt, naar de Olmense zoo en voor 's avonds: sangria, de vuurkorf en mensen die ik graag zie er rond.
Oeps...dat is hier al een hele dag geworden!

 8. Wat zou je graag beter kunnen?
Mijn huishouden. Echt: het is hier een stal as we speak!

9. Met welke vijf woorden zou je jezelf omschrijven?
Lang, lachen, emotioneel, eten en onzin.

10. Wat zou je echt graag nog doen in je leven?
De wereld beter maken.

11. Wat zou je, behalve levende wezens, uit je huis redden bij brand?
Mijn schoenen.

Nu komt het deel waarin ik 11 anderen moet nomineren, met minder dan 200 volgers.
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet zo veel nieuwe blogs ontdek/ lees: het is nu al een onmogelijke opdracht om dat allemaal bij te houden.
Maar kom, ik doe een poging:
http://mlleassorti.blogspot.be/, http://koningkoekenbak.blogspot.be/, http://maakblog.be/, http://moekeveerlemaaktvanalles.blogspot.be/, http://deafwasdialogen.blogspot.be/

Het zijn er maar vijf, maar eenieder onder jullie die zin heeft, krijgt de award ook van mij!
Mijn vragen:
1) Als je een dier was, welk dier zou je dan zijn?
2) Welk nummer vindt je geweldig, maar durf je aan niemand te zeggen uit schaamte?
3) Wat is het lelijkste dat je ooit hebt aangedaan (niet om te verkleden!)?
4) Wat is je grootste talent?
5) Wat is je favoriete songfestivalnummer?
6) Meest gênante moment ooit. Eerlijk.
7) Pita of kebab? En waarom?
8) Heb je principes waar je nooit van af wijkt? Zo ja: welke?
9) Wat is je favoriete citaat?
10)  Heb je een idool? Wie?
11) Zou je een kip kunnen slachten?

Ik ben benieuwd!
Voor zij die zeggen: 'dat duurt allemaal veel te lang, ik heb daar geen tijd voor!'
Inderdaad, maar hier 4€ (of meer) storten, duurt maar 5 minuten en je wint er misschien deze zeefdruk mee!

16 opmerkingen:

  1. merciekes, ik doe mijn best om te antwoorden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is er een verschil tussen pita en kebab?????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Uhuh, blij dat ik die 10 feiten al eens ergens had geschreven! ;-)

      Verwijderen
  4. 11. Ik pas af en toe dikwijls de meest geniale luiwijventruc toe om mijn huis properder te laten lijken dan het werkelijk is.

    euh… kan je die meest geniale luiewijventruc eens delen aub? dat interesseert me mateloos, properder laten lijken dan het is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik mij over de schaamte om dat met de buitenwereld te delen heb gezet, post ik hem. Beloofd!

      Verwijderen
    2. ik was ook meteen razend benieuwd, dus echt... genialiteit is niks om je voor te schamen :-)

      Verwijderen
    3. Jaaa, camouflage tips! Dat zou bij mij ook een hulp zijn, of een kuisvrouw natuurlijk

      Verwijderen
  5. Sorry hè dames ;-) Ben ook wel héél geïnteresseerd in die luiewijventruc. En ik weet dat er een verschil is tussen pita en kebab, maar ik heb de indruk dat dat nogal streekgerelateerd is. En dan heb ik het niet zozeer over de streek in het Midden-Oosten of Noord-Afrika ofzo waar die gerechten vandaan zouden kunnen komen, maar over het taalgebied in Vlaanderen. Dus verklaar u eens nader: wat is volgens u pita en wat is kebab? En is shoarma hetzelfde als één van die dingen of is dat nog iets volledig anders? Verder: merci voor je antwoorden. Het gerecht gaan we zeker eens uitproberen, Minoes wordt zeer binnenkort nog eens herlezen en de films komen op mijn lijstje het (her-)bekijken waard. Yours sincerely.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, pita is met een pita broodje en shoarmavlees, kebab in turks brood met -euhm- kebabvlees (allez, bij mij natuurlijk zonder vlees).
      En inderdaad: dat is streekgerelateerd, ik ben zo al een paar keer teleurgesteld geweest.

      Verwijderen
  6. Aaaaah, merci voor de schone cadeau ^_^
    Ik heb gelukkig ook al eens ergens tien feiten geschreven, dus ik doe binnenkort eens mijn best om op uw vragen te antwoorden. Belangrijke vaststelling ook wel: blijkt dat ik al jarenlang kebab eet er er pitta tegen zeg. Alé denk ik toch, bij ons kunde alleen kiezen tussen pitta of durum...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tiens, waarom heb ik dit over het hoofd gezien? Ik deed al eens aan zoiets mee, maar omdat het andere vragen zijn, wil ik gerust wel nog een keer antwoorden, hoor. Eén dezer, want ik blogde vandaag al.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb via AFS een jaar in Turkije gewoond.
    Pita is bij mijn weten geen Turks woord (mijn Turks was wel niet van hoog niveau, maar ik at/eet heel graag, als er daar pita was, zou ik het geweten hebben :)). Pitabroodjes heb ik daar ook nooit gezien, zo van die dunne dus. En van shoarma heb ik daar ook nooit gehoord.
    Je hebt in Turkije döner kebab, dat is wat jij dus kebab noemt, in een Turks broodje, met zo van dat vlees in dat van een draaiding gesneden wordt. Lamsvlees of kip.
    En je hebt Adana kebab, dat lijkt op gehakt (maar uiteraard niet van varken) dat op zo een platte spies gestoken wordt en zo gebakken/geroosterd en dan schuiven ze dat er van af op je bord. En dat is serieus pikant. http://en.wikipedia.org/wiki/Adana_kebab%C4%B1
    Hier wordt dat allemaal door elkaar gebruikt, ik vind er geen logica in. Mijn beste tip is: naar de foto kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil weten wat die luiwijventruuk is!

    BeantwoordenVerwijderen