donderdag 6 juni 2013

Het is er de tijd van't jaar voor!

Ik had een favoriet aspergerecept, maar de rest van het huishouden houdt niet zo van risotto.
Het volgende vonden de slahatende kleuters ook maar niks, maar dit kan ik tenminste in één portie maken en dat is minder erg dan dat ik 3/4e van de pan risotto binnenwerk.

Het is zo mogelijk nog simpeler en het smaakt heerlijk!

Wat heb je nodig?
- Rucola
- Schimmelkaas (ik gebruikte Deense Blauwe, maar een andere gaat ook)
- Asperges
- Een ei

Hoe maak je het?
- Kook de asperges beetgaar en laat ze een beetje afkoelen.
- Schik ondertussen de rucola op een bord en leg de asperges erop
- Maak een roerei en voeg helemaal op het einde de kaas toe, zodat hij in het ei smelt.
- Leg jet ei bovenop de asperges
- Eet, geniet en vraag u ook af hoe het kan dat je niet eerder op zoiets simpel kwam!


12 opmerkingen:

  1. moet ge eens wat weten? Gene enkele aspergeliefhebber hier in huis... niet ene...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook wel de grootste asperge-eter hier hoor, maar in de soep lust iedereen ze!

      Verwijderen
  2. Het enige wat ik kon denken was: hoe heeft ze die foto genomen? Met een hand het bord en met het ander het bord?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ZOT van blauwe schimmelkazen! Maar ben de allerenige hier in huis.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idem, maar als het ergens in verwerkt zit, eet de Gilbert het ook. De dochter van bijna drie eet dat ook uit het vuistje, zalig om te zien!

      Verwijderen
  4. Ik ben niet zot van asperges, wel van schimmelkaas. Maar ik hoop dat ge wel uwen wc doorspoelt na uw eerste plasje na het eten van asperges, want dat stinkt ferm, zulle.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wel, wat een toeval, ik moest nog een slaatje met asperges verzinnen voor vanavond.
    Alles in huis behalve de schimmelkaas. 'k Denk dat ik 't gaat uitproberen met andere kaas.
    Merci voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op de kaas na, ook bij ons een favorietje tot hier toe. Nu eens proberen met die kaas erbij. Kan niet slecht zijn...

    BeantwoordenVerwijderen