maandag 12 maart 2012

#wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten en daar blijft het meestal bij

Ik had eerst gedacht om hier een outfitfoto te posten, maar dat was buiten de ochtendspits gerekend.
Ik was al content dat ik mij kon douchen en dat alle te bedekken lichaamsdelen bedekt waren toen ik op het werk aankwam.
Mijn natte haar zou ik laten drogen in de -ongetwijfeld- tegenwind die ik de volgende 11km mocht voelen.
Helaas, niet was minder waar: mist trof ik aan op mijn pad.
En dan heb ik het niet over een sliertje nevel dat semi-romantisch boven de weilanden zweeft, nee: ordinaire, dikke, alles bedekkende erwtensoep was het!
Met als resultaat dat ik in plaats van met heerlijk natuurlijk geföhnde lokken, arriveerde met kletsnatte slierten die tegen mijn hoofd plakten.
Net wat ik nodig had: 5kg die er optisch bijkwamen!
Gelukkig was de terugrit een pak droger, met als resultaat: een eighties kuif van jewelste, hoera!


Verder doet bovenstaande tekst al uitschijnen dat mijn schoonheidsritueel -euhm- weinig omvat.
En effectief: buiten een dagcrème, smeer ik niks op mijn gezicht.
Het zou voor de mensheid misschien aangenamer zijn, moest ik het wel doen. Maar dan zit ik 's morgens liever 5 minuten langer aan tafel (ok, we gaan eerlijk zijn: ik lig het allerliefste nog 5 minuten langer in mijn bed), dan dat ik in de badkamer aan renovatiewerken doe.

Geen paniek echter: laat mij nog eens buitenkomen na 20u en ik doe wél moeite om er presentabel uit te zien. Verder dan oogschaduw, mascara, wallenvermindering  en puistwegwerkprobeersels kom ik meestal niet, maar ik vind dat al vrij veel. Na een uur of twee is daar de helft al van verdwenen en lijk ik op Ling Ling (al een geluk dat iedereen houdt van panda's ).

Hetzelfde voor ontharingswerken, nu we toch eerlijk zijn. Ik ben blij dat het broekkousenweer is, dat bespaart mij heel wat geëpileer en gehars. Want laten we eerlijk zijn: dat is niemands hobby.
De tijd die ik daarvoor moet doorbrengen in de badkamer gebruik ik liever voor iets anders, iets, maakt mij niet uit wat!
Bovendien is dat een extra warm laagje voor tijdens de koude winterdagen, ik bekijk het het als mijn eigenste isolatie (hetzelfde geldt trouwens voor mijn vet).
Toegegeven: dat is misschien niet zo sexy, maar in een slaapkamer zonder verwarming ga ik toch niet halfnaakt rondhuppelen als het buiten vriest en eens onder de dekens, ziet ge dat toch niet.
Enfin, mocht u mij tegenkomen bij 25°C in een kleedje met broekkousen eronder, dan weet u hoe laat het is.

Nu ik dat hier nalees, klink ik precies vrij slonzig, maar in mijn hoofd valt dat allemaal best mee hoor!

Ahja, voor de geïnteresseerden: het was dit rokje met een topje van bij Mia en den Boni, zwarte laarsjes en - off course- broekkousen.

21 opmerkingen:

 1. haha! ik ben ook altijd blij met broekkousenweer want amaai! de hars en scheerschuim dat er hier anders doorgaat is iets gigantisch :)
  En ik leg mijn kleren 's avonds klaar want ik sta om 6u op en verder dan een broek en t-shirt kom ik anders nie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet normaal ook om 6u eruit, maar ik rek dat en nadien vloek ik. En tegenwoordig is het een rok en een t-shirt, want ik geraak in mijn broeken niet meer in...

   Verwijderen
 2. De haartjes blijven hier ook staan in de winter hoor. Ge zou er vlechtjes in kunnen leggen.
  En smeren doe ik alleen na het douchen. Een 25-jarig velleke heeft nog niet veel nodig hè. Gelukkig maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, maar dat velleke wordt ooit ouder en onder het motto 'aanval is de beste verdediging', ben ik mij ooit een pot dagcrème gekocht en ik verzeker u: ik doe dat dagelijks.

   Verwijderen
 3. haa een portie humor, dat had ik nu net ffkes nodig :p het enige waar ik tijd aan spendeer s'morgens is mijn haar stijlen met de stijltang (laat staan het wassen). Ik ben al lang blij dat ik niet de enige ben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een dikke pluim voor u, want dat zijn ook minstens 10 minuten en 's morgens telt dat dubbel!

   Verwijderen
 4. Haha, "renovatiewerken" :-) En ja, dat broekkousenweer heeft inderdaad wel voordelen. Maar blote benen zijn ook wel tof - in de zomer, ja, want in de winter heb ik ook liever mijn extra beetje isolatie. Ik ben al content dat ik epileer en dat dat dan maar om de paar weken moet herhaald worden. Scheren, man, dat lijkt mij pas de hel. En da voelt dan ook nog eens zo vies.

  Haha, wijvenpraat, da's wel eens plezant :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik probeer ook altijd de 'langdurige' methode, maar als er te weinig tijd en te zonnig weer is, moet er geschoren worden. En de dag nadien weer en weer en weer....

   Verwijderen
 5. Haha, hoe grappig! Wij 'wijven' lijken stiekem toch allemaal een beetje op elkaar! Da lijkt hier dus supergoed mijn eigen idee over 'mezelve als beautyqueen' ! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk inderdaad een grote geljklopendheid en ik vind dat stelt mij gerust! Fijn te weten dat ik niet de enige holbewoonster ben!

   Verwijderen
 6. Herkenbaar! ik heb hier anders ook een laagje extra isolatie tussen been en broekkous in de winter... De kuif is echt indrukwekkend, om dat resultaat te bereiken moesten wij 20 jaar geleden een half uur staan föhnen en creperen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jamaar, dit is ook een exemplaar waar een halve bus lak in zit van op het 80's feestje hoor!

   Verwijderen
 7. Dat van die kousenbroeken herken ik zo hard! Hahahaha ik ben in de winter ook altijd te lui om ook maar iets te ontharen (ale, buiten mijn oksels dan). Het vriendje is daar ook niet altijd content mee, want 'dat prikt', maar hij moet niet zagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol! De Gilbert zegt altijd: 'maar ge ziet dat toch niet', liegen om het uw vrouw gemakkelijker te maken: dat is echte liefde! ;-)

   Verwijderen
 8. Zo herkenbaar:-)Het is dat ik 'het geluk' heb blonde haren te hebben want ik denk dat ik anders al lang sociaal dood was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier donkerbruin, neigend naar zwart en laat dat nu niet de kleur van mijn vel zijn...

   Verwijderen
 9. Eikeraar! Wij hebben hetzelfde blogstuk neergepend. Gij zijt mijn verloren gewaande siameese (verloren bij het wandelen in de bergen ofzo) tweelingzus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, dat kan niet, ik wandel niet in bergen wegens hoogtevrees! ;-)

   Verwijderen