zondag 11 december 2011

Oh dennenboom! #2

De Gilbert was reeds op prospectie gegaan en zijn keuze was direct de mijne.
Aanschouw: de kerstboom van 2011, volledig gedecoreerd met onbreekbaar materiaal.Die onbreekbare ballen hebben trouwens al hun nut bewezen, want de dochter heeft nogal de neiging om ze te herschikken.
Het kind kan daar wel niets aan doen, ze is erfelijk belast.
(moest u mijn favoriete decoraties van dit jaar willen zien: ze staan hier tussen)

Mijn moeder presteerde het ooit zelfs om een boom te gaan kopen, daarmee thuis te komen en terug te rijden om een ander exemplaar te gaan halen, omdat hij nét niet schoon genoeg stond in de living.
Ze heeft ook verschillende kleurencombinaties: blauw met goud, parelmoer, zilver, nostalgisch, wit met zilver,rood, ...
Enfin, ons moeder haren boom, het is elk jaar weer een pareltje.
Bij mij is dat niet het geval: alles door elkaar, het liefst zo kitscherig als maar kan.

Het enige waar ik mij slecht over voel, is dat de boom geen tweede leven meer geschonken is.
De Gilbert moest de stam een stukje korter maken, of hij geraakte niet binnen (ik heb dat van tevoren nooit door, ik wijt het aan mijn ontbrekend dieptezicht).
De opties voor de volgende jaren zijn dan ook:
1) een klein boompje met wortel en hem dan elk jaar terug binnen zetten, tot hij te groot is voor onze living, waarna hij mag rentenieren in het bos
2) een plastic exemplaar

13 opmerkingen:

 1. Hiep hiep hoera (oh ho ho hooo?) voor de schone dennenboom! Mijn vriend zou jaloers zijn, want hier thuis staat geen kerstboom. Het plastieken exemplaar dat we eens kregen van de schoonopa ligt wel op zolder, maar hij was vergeten dat die daar lag en heeft daardoor een paar planten versierd. Maar da's toch nog iets anders he... Aaaach ja, volgend jaar beter, zeg ik dan. (lui en niet-kerst-fan als ik ben)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht ook ooit beter af te zijn met een plastic exemplaar wegens drie kleine koters die ook hun deel van de aankleding willen doen, maar ik las ergens dat een plastic boom 17 jaar moet meegaan om ecologisch te zijn.
  Tja... Ik weet niet of ik wel 17 jaar op dat onding wil kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na 10 jaar ziet dien boom er inderdaad nog heel goed uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe dan maar een klein boompje, zo'n plastieken exemplaar is écht niet hetzelfde (ik ben ook blij dat we dit jaar nog eens een echte hebben!) Leuk aangekleed trouwens, een hele gezellige boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een houten boompje, da's ook wel fijn. Maar die van jou is echt wel een bronstig pronkstuk hoor!
  Ruikt hij lekker naar dennenboom?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gij zit er 10 jaar neffe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan voor de plastieken boom. Hij ziet er bijna echt uit en we zitten al aan onze 7de kerst dus nog 10 te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Tonbouton: dat spijtig genoeg niet
  @ Griet: Haha, aangepast, bedankt!
  @ Oon & mama van vijf: 17 jaar, dat is idd wel héél lang! Een collega ontmoedigde mij vandaag ook al voor het terugplant-plan, dat zou ook maar een jaar of 2 lukken, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. schoon gerief!
  en wat ik u nog wou melden: een tijdje terug zag ik in zo'n TV1-overzicht van zogenaamde "hilarische" tv-momenten van de afgelopen jaren een écht hilarisch tv-moment terug uit Man bijt hond, over ne Sanseveria! Ge bent helemaal niks met deze info want ik heb het gezocht op Youtube en 't is niet te vinden; maar 't was dus een strijdlied voor sanseveria's; dat zou toch iets voor u zijn!
  tot daar het weetje van de dag; maar schone boom dus vooral!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. T'is een schoontje, een pareltje. Hier ook een boom die uitblinkt in kitscherigheid..., maar wel met breekbare ballen! Mijn koters zijn al wat ouder en dat "zou" ondertussen moeten lukken. Den onzen ook met wortel maar op dag 3 verliest hij al massa's naalden.... dus dat belooft niet veel goeds wat dat recycleren door terug te planten betreft, als ie het maar tot kerstmis overleeft?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond die van vorig jaar veeeel grappiger!

  Terugpakken uit de hof is ons nooit gelukt.
  Alhoewel?

  http://zapnimf.wordpress.com/2009/01/07/toch-ook-wel-blij-dat-we-geen-kerstballen-in-een-conifeer-hangen-nog-lelijker/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Kapucijnaap: lol! Jammer dat het nergens te vinden is, ik ben eigenlijk wel curieus nu...
  @ Lies: ik vermoed dat de onze ook ruift gelijk zot bij aanraking, dus ik probeer dat te vermijden (het takske waar de dochter altijd aanzit, is effectief al kaal!)
  @ Zap: ik geloof enkel de laatste foto! Die eerste lijkt trouwens ook meer op een den dan op een spar! (en ja: ik weet dat de mijne ook een spar is, maar dat doet er nu niet toe)

  BeantwoordenVerwijderen