zondag 9 maart 2014

Van de overvloed naar de schaarste

Ik ga u hier een beetje inzicht geven in de psyche van de Sanseveria.
Eten, dat is voor mij een hobby. Er zijn mensen die graag haken of bloemschikken, wel: ik eet graag.
Dat heeft zo zijn gevolgen: zo goed als alle broeken in mijn kast zitten te vast, mijn BH's zijn bijna allemaal te klein en mijn armen flapperen als die van de gemiddelde bomma.
Op zich is dat geen ramp, het is allesbehalve plezant, maar het is geen ramp: ik draag rokken, grijp terug naar de grotere exemplaren in de kast en draag driekwartsmouwen. Allemaal geen probleem!

Het is trouwens niet dat ik niks probeer: ik deed ongeveer hetzelfde als Vee, maar als ik zie dat er ineens 3kg minder op de weegschaal staat, denk ik altijd dat ik terug alles kan eten.
Dat werkt dus blijkbaar niet zo.

Nu zou ik gerust nog wat kunnen aanmodderen (lees: bijkomen) zonder dat ik het erg vind, maar dat was buiten het dorp gerekend.
Het dorp waar ik opgroeide is namelijk jarig. Feest!
Om dat te vieren is er, onder andere, een toneelstuk op verschillende locaties met veel acteurs.
Omdat de Sanse en haar chirovriendinnen meerdere glansrollen speelden in de bivaktoneeltjes (ik was onder andere Luc de zingende Steeno, Eddy Kwally, de Roze Ridder, Donkey de ezel,...), konden zij natuurlijk niet ontbreken.
En aangezien iedereen nog denkt dat wij jong en lenig zijn, mogen wij dansen: vier avonden, vier voorstellingen na elkaar: 16 keer uw benen in de lucht zwieren.
Want dat is wat wij mogen doen: de cancan.

Het probleem is, dat ik dat geen vier keer achter elkaar kan.
Ik kan het één keer en daarna moet ik een half uur recupereren.
Bovendien kruipt de rok van mijn kostuum zo hard omhoog door de omvang van mijn kont, dat het meer een brede ceintuur lijkt.

Maar goed: ik heb nog tot vrijdag voor de première: dat wordt een week van onverantwoord crashdiëten en trainen.
En omdat andermans leed en vet altijd grappiger is, ga ik jullie daar digitaal van laten meegenieten: vanaf morgen elke dag tot en met vrijdag.
Nog feest!
Motivatieberichten en steunbetuigingen zijn altijd welkom!

9 opmerkingen:

 1. Ik eet graag én ik,haak graag.....
  Bij mij gaat het eigenlijk,ook gelijk bij u.......in de vakantie zoveel gegeten, maar zoooooo lekker allemaal, dat ik bijna aan mijn begingewicht terug zit.....verdorie......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien eens een keertje alleen maar haken en niet meer eten? Ik denk dat dat gaat helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. da's waar! als ge aan het haken zijt, kunt ge niet snoepen, want dan hangen er kruimels in uw werk, of plekken chocolat, of moet ge met van die vettige chipspollen verder haken... dan blijft ge er vanzelf vanaf

   Verwijderen
 3. Trainingstips: expres langs die wilde honden fietsen, daar bij u in de buurt - zodat ge kei-hard moet gaan lopen of misschien het aangename aan het nuttige koppelen: 's avonds na uw werk en uw training uwen hof nog helemaal omspitten? Volgens mij is dat supergoed voor uw conditie. En ook: ik ga komen zien. Dees wil ik echt nie missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. och schaap, ik heb een beetje compassie met u! Ik herken de situatie, van dat afvallen en dan denken dat ge weer alles kunt eten :) Ma ik steun u! Goe bezig! Tis tenslotte vasten eh!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lol, gij!
  Ik moet nu spontaan aan een hond denken, en aan iets met onderbroeken ook.
  En inderdaad: andermans vet is altijd grappiger. En andermans overdrijvingen keihard ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stel mij nu al voor dat je door al dat harde trainen deze week, tegen vrijdag enorme spierpijn gaat hebben... Maar ik hoop het voor u van niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh, maar ik heb ook wel veel hobby's en doe mijn naam alle eer aan qua afvallen en bijkomen !
  Veel succes met uw crashdieet !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik las trouwens nog ergens: een beetje minder calorien geeft juist meer energie...misschien lukt het dan wel, ja en diene centuur-rok......koop /maak nen extra grote???? ik ben weer begonnen, maar hou het efkes bij 1 echte dieetdag per week, de rest van de schoolweek "let" ik erop (wil zeggen nietmeer dan twee stukken cake per dag en volkorenbrood ipv mijn lekkere malse boterhammekes) en in het weekend dikke foert
  hopelijk kan ik zo "op gewicht" blijven....

  BeantwoordenVerwijderen