woensdag 15 januari 2014

't Is gebeurd

Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit geld heb gegeven aan een GSM, of toch niet veel.
Ik herinner mij wel de hand me downs van vader Sanseveria en de Gilbert en die ene keer dat ik in de winkel stond en 'het simpelste en goedkoopste' model vroeg.
Met zekerheid kan ik ook zeggen dat ik daar en op dat moment besefte dat er iets grondig mis was met mij, enfin: gezien door de ogen van de überhippe verkoper tenminste.

Maar niet meer, lieve mensen, de Sanseveria is helemaal mee met de moderne technologie en schafte zichzelf een smartphone aan.
En wat voor één: de Fairphone.
Voor iedereen die nu denkt dat het geld op mijn rug groeit: ik koop bijna nooit nieuwe kleren, dat compenseert!

Nu enkel nog leren werken met het ding en dan post ik gezwind selfies en van die zever.
Maar kom: zegt u mij eens: welke apps zijn de moeite waard om op een telefoon te zwieren?
11 opmerkingen:

 1. Spijtig dat ik al een smartphone heb, anders had ik mij er zo een aangeschaft. Ik heb er al goeie dingen over gelezen.
  Ik zou u wel eens willen tegenkomen op instagram. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kunnen bellen vind ik wel van belang....voor de rest heb ik gewoon het liefst nen baksteen als gsm....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat me den aankoop, heb twee maand gelede ook ene gekregen en t enegste appke dak af en tor gebruik: den Delhaize app, a ge nie weet wa ete nie slecht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom in smartphoneland! Ik gebruik volgende apps in willekeurige volgorde: Bloglovin', Pinterest, zaklamp, Instagram, Agify (om eens nen avond mee te lachen en dan nooit meer te gebruiken), myshopi voor de kortingen, Mobile Vikings app, Nike running voor den boyfriend, Foursquare, Candy Crush voor de saaie momenten, AVG antivirus en dan nog De Parking, een app die alle parkings van Gent weergeeft en hoeveel plaatsen er nog zijn. Verder staan er nog een boel apps op die ik amper gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh! Instagram! omdat de sanseveria en instagram wel eens hilarisch zouden kunnen zijn! Ik gebruik ook My shoppi, Start to run, iBooks, de belfius en Hello Bank apps, Stubru om te streamen, Whatsapp voor makkelijk foto's door te sturen, klantenkaarten, pinterest, shazam, foursquare, scan, twitter, yelo TV, De Lijn, Buienradar, Railtime en iets van K3 voor ons kleine :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, je eerste paragraaf is ook helemaal op mij van toepassing. Ook meegemaakt: een mega-verbaasd gezicht toen ik vroeg naar een gewoon goedkoop model dat kon bellen en smsen. PUNT.
  Maar mijn laatste afdragertje gaat het bijna begeven en ik wilde ook een fairphone kopen. En toen mijn ventje: wat moet gij met een smartphone??? Euh. Toen ik beslist had dat ik er toch één ging bestellen, was ik te laat verdorie! Sta nu wel op de wachtlijst voor de tweede lichting. Dus ik ben benieuwd: bevalt ie u een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wou dat ik je wat tips kon geven, maar ik ben weer een beetje aan het terugkeren van de "apps maken mijn leven completer"-gedachte ;) Na een jaar heb ik Facebook en Twitter eraf gesmeten en dit jaar heb ik weer een papieren agenda ipv enkel een agenda via de smartphone.
  Ik heb lijstjesapps getest (Wunderlist en Trello), maar ze kunnen niet tippen aan het geweldige gevoel van handmatig puntjes van een lijstje te kunnen schrappen, vind ik.
  Oh ja, wel even toevoegen dat ik geen goeie smartphone-referentie ben. Ik wil namelijk geen geld geven aan een overal-internet-abonnement, dus ja, dan ben je met een smartphone eigenlijk niet zo veel, in mijn ervaring.
  Wel handig: World (gps, als hij werkt tenminste) en Gmail. Leuk: Instagram en Bloglovin. Niets dat je nog niet kende dus.
  Allez, veel plezier ermee en tot op Instagram he!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb 'm ook :) Voor mij was het even wennen na een paar jaren Iphone. Qua apps, een beetje zoeken, ik heb er de klassiekers op gezet en ook een aantal naaiapps. Dat is het tot nu toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De 4 seizoenen app, die is super! Het is over seizoensgroenten en fruit en kei veel lekkere recepten. hmmm

  BeantwoordenVerwijderen