donderdag 9 januari 2014

Maar wie heeft er nu eigenlijk gewonnen?

Bovenstaande vraag kwam geregeld langs de voorbije dagen.
Steevast gevolgd door een 'ja jong, we moeten dat nog bloggen' van mijn kant.
'Moeten' ja, want na de winnaars gelukkig maken met hun cadeautjes, gingen we verder naar het familieleden gelukkig maken met cadeautjes. En ook naar heel veel eten en ook naar heel veel feesten.
Vandaar dat bloggen en foto's bewerken even aan de kant bleef liggen, samen met 'op mijn eten letten' en 'niet altijd een dessert nemen'.
Maar goed, u wilt dat natuurlijk allemaal niet weten, laat mij doorschakelen naar het einde van de bomensaga.

Om dat einde een beetje simpeler te maken voor onszelf, hadden we aan de juryleden gevraagd om hun top zeven op te stellen. Wij hadden aan elke plaats punten toegekend, omdat dit het voor ons een pak makkelijker maakte om te kijken wie er eerst zou worden.
Waar we vooraf niet aan gedacht hadden, was dat het ook wel eens gelijke stand zou kunnen worden.
En zo geschiedde: ons laatste jurylid deelde zijn top 7 mee en zorgde ervoor dat we met twee winnaressen zaten: Eva en Sarah.

Gelukkig was er een prijzenpot om 'U' tegen te zeggen en twee vredelievende dames die graag wilden delen met elkaar.
Niet dat we het onder uw neus willen wrijven, maar ziehier wat er te verdelen viel: twee bakken Seefbier met glazen, een moestuintafel, een brunch bij het Ecohuis gevolgd door een workshop van Caroline, een bon van 50€ bij de Kringwinkel, twee huishoudboeken van tante Kaat, een knutselpakket, voor elk een Maakboom zeefdruk én Maakbaar.
Méér dan genoeg om te delen, nietwaar?

Omdat het bijna kerstmis was en wij graag cadeautjes geven, trotseerden we het stormweer om als twee halve wijzen/ warren uit het Oosten geschenken te brengen. Twee, ja, want nummer drie aka onze fotografe had minder prettige feesten en haakte daardoor af. Gelukkig hadden we een back up voorzien, maar ongelukkig was die dat vergeten en zat ze geblokkeerd in den ikea.
Al een chance dat vader Sanseveria een fatsoenlijk fototoestel heeft liggen dat hij hier was vergeten vrijwillig uitleende.
Maar het blijven wel kunstlicht foto's, natuurlijk. Volgende keer doen we een Meiboomactie, dat kan tenminste buiten, bij schoon weer en in het daglicht!
 Eva met aura.
Sarah met Seef

Het voornemen om alle finalisten te fotograferen tijdens de eindejaarsperiode bleek een gigantisch hoog naïviteitsgehalte te hebben. Natuurlijk is dat niet gelukt! Ik geraakte amper van tafel, laat staan tot in het Brusselse!
Wat ze wel krijgen die finalistes van ons, is een Maakboomzeefdruk én een workshop bij de Mokkakapot.
En u, u krijgt een diepe buiging, voor al jullie creaties.
Wij waren onder de indruk en ook een beetje ontroerd door zo veel en zoveel originele inzendingen, merci!
Een zeefdruk voor alleman, dat is geen optie, maar er liggen nhier nog enkele Maakboom postkaarten. Als je een berichtje stuurt, stuur ik er graag op!

Ook een welgemeende 'MERCI' aan wat de meest eclectische jury ooit geweest moet zijn. Wij zijn u zeer dankbaar, want wij kiezen zelf niet graag.

10 opmerkingen:

 1. en hoe zit dat met uw vriendenboekjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn terug onderweg naar hier. Ik ga wel proberen om ze deze keer sneller terug op te sturen (dat van u kwam heeft hier nog drie weken gelegen voor het weer op de post ging...)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. K wil wel een kaart, kan ik mijnen boom meecaanvulld volgend jaar, heb ek toch iets e

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verdiende winnaars! Al heb ik toch een beetje spijt dat de 'knikkermaakboom' er niet bij was. Geniaal vond ik die.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naiëf, ik zou dat eerder ruimdenkend ofzo noemen jong :) Het gedacht was er eh, de uitwerking was iets minder :) ma goe gedaan, merci voor de organisatie, en als ge zo een kaart teveel hebt, ik krijg graag post waar geen overschrijving aan hangt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, u krijgt een dikke proficiat voor de organisatie. Het was een plezier om al die bomen zien te verschijnen.
  En dat in een drukke vakantie als de kerstvakantie niet alles loopt als gepland, ach wat... Een maakboom zeefdruk én een workshop in de plaats van een fotograaf op bezoek: als één van de finalisten (juij), vind ik dat ik met mijn gat in de boter gevallen ben.

  BeantwoordenVerwijderen