woensdag 28 augustus 2013

Eten verneuken in vier simpele stappen

Het begon allemaal bij het zien van dit recept.
De Sanseveria is nogal fan van alles wat naar koolhydraten ruikt en ze is nog meer fan van alles wat simpel te maken is.
Het originele recept staat in het zwart, wat ik deed staat eronder in het oranje.
Aan u de keuze welke versie ge wilt maken.

Benodigdheden
  • Yoghurt (nature)
  • Zelfrijzende bloem
  • Kerstomaatjes
  • Feta
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden (basilicum, oregano,…)
Hoe ga je te werk?
  • Meet met een koffiekopje of een andere “eenheid”, twee eenheden zelfrijzende bloem en een eenheid yoghurt af.
    Lees het recept maar half en neem van elk evenveel.
    Vervang de bloem voor de helft uit volkorenmeel en voeg er bicarbonaat aan toe, want natuurlijk hebt ge geen zelfrijzende bloem in huis.
    Doe er wat citroensap bij.
    Let op: zeker zorgen dat er tijdens het uitpersen van de citroen voldoende pitten in uw deeg terecht komen!

    Ik gebruikte de 1/2 cup van mijn maatpopjes. Doe deze in een kom en meng. Als het geheel wat consistenter wordt, dan gooi je het uit op een proper oppervlak dat je bestrooit met extra bloem.
    Merk op dat het wel heel lopend is, lees het recept nog eens na en doe er dus nog wat bloem bij.
    Roer een beetje door het deeg met een lepel gedurende een halve minuut: kneden vindt ge niet tof.
  • Kneed het deeg verder tot het de juist vorm en een stevige consistentie heeft.
    Sla deze stap over: ge kneedt niet graag deeg.
    Kwak het ook gewoon in een ovenschotel, de vorm, dat maakt toch niet zoveel uit.
  • Wrijf het deeg in met olijfolie. Bestrooi je deeg met in kwartjes gesneden kerstomaatjes en in gebrokkelde fetastukjes. Strooi er vervolgens wat zout en italiaanse kruiden over en misschien ook wat zout, als je toch bezig bent.
    Gebruik verse tijm, rozemarijn en basilicum.
    Gooi er ook wat half zongedroogde tomaten en mozzarella op.
  • Bak je deeg op 210°C gedurende 10 à 15 minuten tot het deeg mooi goudbruin is.
    Steek het in de oven nog voor deze op temperatuur is.
    Wacht tot ge denkt dat uw tomaten spontaan aan zelfontbranding gaan doen en haal dan alles uit de oven.
    Laat afkoelen en zucht.




 Ja, dat is al half op. Het is namelijk niet omdat iets niet lekker is, dat ik het niet opeet.

27 opmerkingen:

  1. gij zijt toch een kluchtige!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit al ne minuut te lachen, ik kan eindelijk terug schrijven zonder teveel schokken en de tranen zijn uit mijn ogen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kom gewoon woorden te kort, enkel luid gelach vult de kamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hebt ge ooit een oorlog meegemaakt dat ge nog bereid zijt om dat half op te fretten?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dat ziet er werkelijk niet te vreten uit! precies nen braakbal van mijn kat...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha! Zo'n hartige baksels mislukken bij mij ook altijd..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. gelukkig is daar altijd nog de telefoon om een pizza te laten leveren...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha! Je dacht zeker dat je dat op 't gevoel ook wel kon? Niet dus... Liefs, Me

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet eruit gelijk mijn eerste brood... Alleen lag daar geen tomaat bovenop :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ga hier efkens in één keer reageren, want jullie opmerkingen komen toch allemaal op hetzelfde neer. ;-)
    Voor diegenen die het ook al meemaakten: fijn dat ik niet alleen ben!
    Voor diegenen die het nog niet meemaakten: jullie tijd komt nog wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doe het nog ne keer ??? Toe ???? Ik wil nog eens zo hard lachen!!!

      Verwijderen
    2. Nee jong, ik heb vandaag, voor de derde keer dit verlof, een pot belachelijk hard laten aanbranden. Het begint er zwaar over te gaan!

      Verwijderen
  11. ziet er hééérlijk uit - zal ik je inschrijven bij 'komen eten' ? ;)

    btw bedank voor de tip - maar dat 'droompapje' voor ik ga slapen krijgt ze dus al...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Moehaha, dat ziet er echt degoutant uit. En gij eet daar dan ook nog van! Zotjes :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ¨Sanse, opnieuw: gij verdient een standbeeld

    BeantwoordenVerwijderen