woensdag 12 februari 2014

Sire, er zijn geen johny's meer.

U herinnert zich misschien nog de liefde die de Sanseveria koestert voor haar verkleeddoos.
Niet?
Wel, laat mij u zeggen: die liefde is groot en die verkleeddoos is zo mogelijk nog groter.
Bestaande uit gekregen goed, kringwinkelschatten en eigen kledij uit een ver verleden, durf ik toch wel beweren dat er voor elk wat wils in zit.
Deze keer echter, moet de verkleeddoos het onderspit delven.
Het thema is 'Reflex'. Voor de mensen die dat niet kennen: de 'Reflex' is een discotheek uit de buurt. Meer kan ik daar niet over zeggen, ik ben daar namelijk nog nooit geweest, maar ik heb daar een duidelijk beeld van in mijn hoofd.
Omdat een discotheek niet per sé grappig is (dat heb ik ook maar van horen zeggen, in mijn hoofd is dat namelijk één en al kolder en marginaliteit), plakten we er ook de jaren '90 aan vast.

Nu was ik zelf een jong veulen, in de jaren '90 en zit mijn verkleeddoos vol met spullen uit die tijd: van gebatikte bloezen tot jeansbroeken zo spannend dat zelfs de Gilbert er amper in past.
Maar niks dat in die tijd discotheekwaardig was.
Ik zal even een lesje modegeschiedenis geven voor de jongelingen onder u: er was het merk SN, Zino & Judy en broeken van Toi mon toi. Een echte Johny of Marina droeg Buffalo's of dockers of Cults: als het maar hoog en mottig was.
Ik raad u allen aan om dat te googelen: ge gaat er eens goed mee kunnen lachen.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die wél zo'n spullen droegen en, hoera!, ze verkopen ze op op tweedehandssites.
Ik vond het perfecte rokje en bood 5 euro, en aan de man die de al even perfecte schoenen verkocht, vroeg ik of hij ze ook niet wegdeed voor 5 euro.
Niet dus.
De eigenaar van het rokje vond dat vijf euro om te lachen was: het was immers echt leer en geen crêpe! Nee, voor minder dan 20€ gaat het de deur niet uit!
De mens die de buffalo's verkocht deed ze echt niet weg onder de tien euro, want 'ze zijn nog zo goed als nieuw, je kan er nog jaren plezier aan beleven'.
En dat ga ik ook doen, elke keer als ik eraan denk, lig ik in een deuk.
Maar soit, alle marginaliteit op een stokje: ik heb nog niks om aan te doen!
Voor de schoenen is er een oplossing in de maak. Van zodra die af is, deel ik ze met jullie, voor wanneer ge uw innerlijke Marina eens wilt loslaten.
En mocht u nu, met schaamrood op de wangen, bedenken dat er zo'n heel arsenaal van kleren ergens achteraan in uw kast ligt: ze u er over en leen ze uit aan mij!

15 opmerkingen:

 1. Ik ken daar niks van....volgens mij kom ik uit een ander tijdperk en ook een ander land....the reflex van duran duran was wel jaaaaaaaaaren mijn lievelingsnummer.....nog feitelijk......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zullen we met zijn allen € 5 euro beginnen bieden op het rokje en de schoenen? Als jij dan € 6 geeft, heb je het zeker... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wou ook al een collega bijleggen, maar dan enkel op voorwaarde dat ik het op school ook zou dragen.

   Verwijderen
 3. haha, ik kij kal uit naar foto's daarvan :D En ok, met veeeeeeeeeeeeeel schaamrood op de wangen geef ik toe dat ik ooit nog buffalo's heb gedragen, maar die zijn intussen al lang weg. En ik heb er al spijt van gehad want kon ze overlaatst ook nog gebruiken om me te verkleden! En die broeken van Toi mon Toi, tja, ook nog gehad... ma die rekkers kwamen zo allemaal eruit aan mijn kont waardoor er precies een legertje mini witte wormkes aan mijn gat hing :D
  Man wa ben ik blij dat ik nogal drastisch ben veranderd van stijl... In my defense: ik was maar een goeie 13-14 jaar toen! vanaf mijn 16e is het alleen maar bergop gegaan!
  Maar ik kan je dus nie helpen, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook nog Buffalo's gedragen :D en jawel.. ook Get Ready schoenen, maar hé ik was 10-11 jaar! Ik heb overtlaatst nog eens buffalo's tegen gekomen in een kringwinkel maar weet absoluut niet meer waar :/
  En uhhhh ik wacht ook op het fotomateriaal :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dju seg… ik heb mijn Buffalo's nog ni zo lang geleden de vuilbak in gekieperd! Met veel plezier had ge ze mogen 'afdragen' moehahaha (zotte dingen dat we toen droegen…)
  maar ge moogt voor dezelfde periode ook palladiums aandoen met een trainingsbroek (een koei te groot) in 'peau de pech' en een te klein t-shirt die uwe navel bloot laat… uwe froe ni vergeten omhoog te zetten ;o)
  *waar is die witte toi-mon-toi… huuuuuuum*
  suc6 met zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar seg, zo jammer! De navel bloot zal niet gebeuren, na de twee kinders.

   Verwijderen
 6. Die buffalo's, zo goed als nieuw? Al is gezien hoe versleten die zijn? De zool. Die slijt niet, neen. Tenzij misschien binnen twintig jaar. Ik heb er trouwens ook nog gehad, in die kleur. Geen idee waar ik ze gelaten heb! Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mhoehaha! Mijn Buffalo's liggen al klaar (geleend, want in de jaren '90 droeg ik Spice Girl-schoenen), evenals mijn slangenleren legging en bontjas. Ik ben enkel nog op zoek naar een bovenstuk.

  Mijn 'wafelijzer'-haarmachien is er trouwens ook helemaal klaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In mijne jonge tijd (is maar een paar jaar geleden) droegen we chipie en millet jassen.

  BeantwoordenVerwijderen