woensdag 9 januari 2013

Hoe gaat het, Juffrouw Sanseveria?

Het gaat goed, dank u.
Buiten dan met de voornemens, daarmee gaat het - euhm-  langzaam.

Tijdens een uitstapje naar Gent met twee toffe tantes werd er gelunched in de Greenway.
We kunnen daar kort over zijn: het eten is er heerlijk, maar het ligt niet in de buurt van 'Het huis van Alijn'. Bovendien was het er druk, dus deelde ik een stuk kaastaart met het kroost om de eerste honger te stillen.
Noot: kaastaart delen met uw kinders, dat telt eigenlijk niet want zelf kunt ge er amper twee happen van eten.( De zoon was slechtgezind omdat de audiogids hem juist had verteld dat Poes zijn verjaardagsfeestje enkel voor spookjes en diertjes was)

De dag erna was het hier nieuwjaarsbrieffeestje.
Het feit dat er nog een nieuwjaarsbrieffeestje was na nieuwjaar deed geen kwaad aan mijn voornemens.
Het feit dat er veel cava en kaas en taart en pizza was dan weer wel.

En ook de eerste schooldag gebeurde niet in loopoutfit, kwestie van mijn dochter al niet meteen met schaamrood op de wangen haar entree te laten maken.
En kerstboomafbreken, dat is toch ook een beetje sport, niet?


Daarna was het nieuwjaarsreceptie op school met hapjes en cava én ondergetekende die toch met de fiets was, maar uitleg hoeft daar niet bij, denk ik.

En vandaag in de kookles maakten we de zaligste cakejes ooit, dus heb ik er een stuk of drie in mijn kas geslagen.
Om nadien in de regen (regenpak, u was de beste kerstcadeau ooit!) naar huis te rijden en bij het oprijden van de brug ineens platte band te hebben.
In ieder geval: volgens mij heb ik die cakejes er wel uitgezweet!

Vrijdag staan we terug op de weegschaal, zonder opvolging van de VRT deze keer. Ik benieuwd...
Nee, dat is niet waar, ik ben niet benieuwd. Ik ben bang.

14 opmerkingen:

 1. Leuk hé, die kleutertoer in het Huis van Alijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen al voor de Greenway zou ik nog eens naar Gent moeten gaan. Allez, zeg eens wat ge nog gegeten hebt, om mij nog meer te doen watertanden (en mij zo aan te sporen om nog eens met mijn lief een uitstapje te doen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De join-the-club sandwich. Als ik haloumi en avocado lees, ben ik verkocht! Voor het kroost wortelburgers met ketchup, het blijven kinders hé,!

   Verwijderen
 3. Heel lang blog schrijven dat verbruikt ook calorieën zenne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het huis is een must! Ik kan dat alleen maar beamen. Kom, met uwe fiets naar school dat is toch al heel wat, niet de bescheiden juffra. Ik heb dat goed voornemen welgeteld 1 maand volgehouden - als't zonneke scheen. Trouwens, met dit kou regenweer verbruikt ge volgens mij extra calorieën - dat kan niet anders. En 't goei nieuws is, het gaat vriezen, dus extra verbruik van brandstof om u warm te houden! Veel succes op de "schaal" dat gaat wel meevallen. Als ik vrijdag in de verte een luide gil hoor, weet ik dat dat toch niet het geval was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ge rond de middag iets hoort: geen paniek, het is geen seveso alarm!

   Verwijderen
 5. Ik heb er aan gedacht maandag, toen ook ik mijn dochter voor de eerste keer naar school bracht. En juffrouw Sanseveria is dan toch niet gaan lopen... Volgende keer beter!
  En, hoe deed de kleine meid het in de klas? Viel het wat mee? Eloïse was heel enthousiast en moest de tweede dag al op straf gaan staan... Ze voelt zich blijkbaar al goed thuis. Gelukkig had ze ook de mooiste tekening van de klas gemaakt die prompt in een kadertje (!) werd opgehangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, komt al die info uit de mond van uw dochter?
   Lucille vond het ook fijn, al was ze wat overdonderd de eerste dag en is ze niet zo'n grote fan van de juf. Morgen bokes eten, benieuwd hoe dat gaat....

   Verwijderen
  2. Ik heb de juf gesproken hoor, daar haal ik dus de info. Maar de dochter kan toch verbazend goed vertellen wat er in de klas is gebeurd. Haar moeder is dan ook logopediste ;)

   Verwijderen
  3. @ la fille...Wacht maar, dat gaat wel over, het blijft niet duren dat ze thuis komen vertellen dat ze straf hebben gekregen...

   Verwijderen
 6. Excuses verzinnen voor het niet nakomen van goede voornemens zou een sport moeten zijn! Ge zou nogal mager zijn.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man, als dat eens zou zijn, ik kon boenk terug in al mijn broeken!

   Verwijderen