dinsdag 22 november 2011

Recycleren, zowel de kleren als de kodak

Al toen ik haar post las, wist ik dat ik daar iets mee wou doen.
Ik kan het eindresultaat nu nog niet laten zien, en tegen het huidige tempo zal dat waarschijnlijk pas tegen 2013 zijn ofzo, maar het eerste probeersel kan ik al tonen.
De trui komt van 't metteke en kostte 2€, misschien moet ik Greetje de wanten maar cadeau doen. 

De broek is gemaakt naar het Made-patroon, maar dan iets rechter, met een echte tailleband, zakken en een knoopsgatenelastiek. Dat ding moet trouwens helemaal aangespannen worden voor die zoon van mij.
Iemand enig idee hoe een kleuter vet te mesten? 

                    
   
En als u zich afvraagt wat er in godsnaam aan de hand is met die laatste foto's: we hebben nog geen nieuw fototoestel, maar mogen moeder Sanseveria haar oude kodak lenen.
Digitaal, met wel 5 megapixels en 3 x optische zoom, het is nogal een gerief!

Voor diegenen die zich afvragen hoe onze nachtrust is sinds het grote afscheid: de eerst nacht was super, tijdens de tweede konden we er om 1u en 4.30u uit (en om 2.30u ook nog eens voor de zus) en gisteren was all quiet on the western front. We hebben er goede moed in voor deze nacht!

9 opmerkingen:

 1. Man man, toch straf, ouder zijn. Slaap is zo heilig voor mij. Maar allez, dat gaat allemaal voorbij... na 18-21 jaar? (want dan ligt ge misschien wakker, te wachten tot de zoon/dochter 's ochtends thuiskomt na een nachtje uit? ;-) )

  Coole want en wreed chique broekske, zo met zakken en al!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke wanten!!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oranjebollen. Een mens moet daar, zelfs op wreed onkatholieke wakkere uren, mee glimlachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, als je een goeie tip hebt voor het vetmesten, laat maar horen. Al zouden we natuurlijk ook smallere patronen kunnen nemen dan het Made patroon...
  Maar wel een stoer broekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Oon: Awel, ik was ook aan het denken om de volgende keer gewoon een broek op maat te maken, maar ik denk dan altijd: 'wat als hij ineens 5 kg bijkomt'. IJdele hoop natuurlijk, het is zijn moeder niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit de trui kan je ineens de hele kleuterklas van wanten voorzien. Tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh die wanten zijn zo tof! En dat broekske ook, leuk dat dat stofje komt 'piepen' bij de zakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super die wanten en inderdaad een een geslaagde recykleeraanwinst. Mijn allereerste recykleer-experiment was een zodanige mislukking dat het oorspronkelijke veel beter was dan wat ik ervan gemaakt had dus ja, echt ecologisch was mijn experimentje niet want het resultaat was dat alles in de vuilbak gekieperd werd.

  BeantwoordenVerwijderen