vrijdag 27 januari 2012

Dat ruikt hier naar een give away!

Ah ja, want mensen die verjaren, moeten trakteren!

Ik maak een cadeautje rond het thema 'plakken'. 
Wat juist, dat is nog niet zo duidelijk, maar het kan gaan van een bus tec7 tot kauwgom, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Ruimtevisser, mocht ge winnen: ik doe er een sponzen onderbroek bij om u te overtuigen van het gemak!

Het enige wat u moet doen, is een reactie achterlaten met wie u wel eens zou willen 'plakken' (dat was 15-jarigentaal voor 'een tong draaien').
En laten we het misschien best onrealistisch houden.

Verder vroeg Liesbeth waarnaar ik ruik.
Ik heb twee favorieten, ziehier:


En omdat ik weet dat ze zo van stokjes houdt en ook gewoon heel curieus ben hoe ze ruikt: Zap, wat staat er op uwe lavabo?

48 opmerkingen:

 1. Argl Leen, gij slaagt er weer maar eens in om van die verdrongen puberherinneringen bij mij naar boven te halen. 'Plakken' begot. ;)
  Ik ontken formeel ooit dergelijke taal te hebben gebruikt of aan zulke activiteiten te hebben deelgenomen. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reken u erbij, al was het maar omdat ik nog (deels) weet wie uw keelgat mocht verkennen! ;-)

   Verwijderen
  2. Ah trouwens, ik wil ook wel meedoen hoor.

   Heden ten dage zou ik nog wel eens willen 'plekken' met Wenthworth Miller of Michael C. Hall.

   Verwijderen
 2. Nu moet ik dus wel meedoen! Ik zou wel eens willen plakken met Robert Downey JR; of met Gary Oldman (met baardje).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik meen mij te herinneren dat ik ooit ben blijven 'plakken' met mijn poep aan het gaskacheltje in onze badkamer... met welgekende gevolgen.... ('plakken' kan je dus wel degelijk anders verstaan:-).... in de puberversie: Joe Lando!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou graag eens plakken, wasmachientjes draaien met een knappe zanger/ acteur maar hij moet 1 extraatje hebben, een tongpiercing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh! Bij ons in de meetjeslanders heette dat heel charmant muilen. Het doet nog zeer als ik het hier zo opschrijf. Muilen.
  Niet muilen maar wel plakken zie ik volledig zitten na een intelligente avond blikken heen en weer werpen met Vincent Lecuyer. En er vooral geen woorden aan vuil maken, want da's altijd zo'n afknapper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga ook voor muilen, en dan graag met Patrick Dempsey. Maar als Patrick in vergadering is denk ik dat het met Jude Law ook wel zou lukken. Of Colin Firth. Ik wil ze gerust inwijden in de wondere wereld van mijn (medisch te-groot-verklaarde) tong.

  En wijs dat mijn stokje rondgaat. Ik denk dat ik eens wat dior-staaltje ga halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe mee! een bus tec7 zou nog uitkomen bij ons verbouwingen :)
  en wie ik es wil plakken... even geduld? onder meer Robert pattinson (ja wa bikvisgehalte ma toch :)), Johnny Depp (en jaja, zou weer vrijgezel zijn, mijn kansen stijgen!), en om het rijtje af te maken Bono, gewoon omda die vent zo een uitstraling heeft eh :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha muilen. Volgens komt dat van één of andere ongeruste ouder die dat zo noemde om de kinders schrik aan te jagen. Zeg nu zelf wie wilt er nu muilen :))?
  En om bij het onderwerp te blijven ga ik voor Jude Law en wat dichter in de buurt zou ik ook Filip Peeters of Matthias Schoenaerts wel zien zitten.  

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe ook graag mee! Hoewel dat hier nooit plakken of muilen wordt genoemd, hier gebruiken ze fijnzinnige termen als daar zijn 'binnendraaien' en 'smossen'. Met Dermot Mulroney of een jonge Paul Newman zie ik dat gerust zitten.

  (Oh, en tegen een sponzen onderbroek zeg ik ook niet nee. Een olifantenkont kan dat wel verdragen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet ik terug langs de winkel, want ik ben een schildpad. ;-)

   Verwijderen
  2. Nu ik dit lees, ge zult toch een probleem hebben als ik win en ge wilt mij een sponzen onderbroek cadeau doen! Ik pas niet in een omgevallen schildpadden onderbroek. Voor mijn maat is er nog geen dier uitgevonden, vrees ik.

   Verwijderen
 10. kherinner mij dat dat 'in mijnen tijd' "lekken" genoemd werd. Hm het klinkt allemaal zo onsmakelijk vandaag de dag! Maar goed, als ik er eentje mag uitkiezen dan kies ik Jude Law, of Robert Pattinson, lekker puberaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Al gebruikten wij vroeger het woord plakken niet echt toch zou ik graag ne keer willen blijven plakken aan Hugh Laurie of Viggo Mortensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, was jij ook jarig de 27ste? Proficiat! Met wie zou ik eens willen 'plakken', 'muilen' of 'bekken'? Hmm, Ik vind dat Trien wel 2 knapperds heeft uitgekozen, Hugh Laurie & Viggo Mortensen. Ja, die mogen wel eens langskomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goh, Justin Chambers mag hier altijd eens aan de deur komen bellen. Ik doe met veel plezier open. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lap. Ik hang er weer aan.

  Ik wil wel eens iemand binnendoen die zojuist uw fleske reuk heeft opgedronken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Binnendoen, was dat bij ons, geloof ik. Al is dat zo lang geleden en ben ik eigenlijk redelijk snel aan my true love blijven plakken, dus met zekerheid kan ik dat niet zeggen.
  Zo op 't eerste gezicht zou ik voor Colin Firth, of welja, Bono gaan, maar om de een of andere reden ben ik tijdens het kijken naar Ashes to Ashes altijd van mijn melk door de 'fijnzinnige' houding van Phillip Glenister.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ik ken uw teergeliefde enkel van een heel klein Facebookfotooke met een hoed, maar hij heeft er iets van, van Colin Firth. ;-)

   Verwijderen
  2. Hahaha, Riet. Absoluut niet, eigenlijk. Ik zal hem eens moeten 'bevrienden' met u :)

   Verwijderen
 16. Aj aj, ik heb met uw vraag een ganse dag rondgelopen en de enige die ik kan bedenken is (wacht he, efkes opzoeken, ik ken zijn naam niet eens...) Lee Pace, maar dan in de rol van Ned in Pushing Daisies. Amai, zo'n hersenbrekerij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's ook wel een toppertje! Zo'n lief kopke heeft die, hij heeft iets van zo'ne zieligen puppy eigenlijk.

   Verwijderen
 17. Ik lees dit met wat dagen vertraging, toch nog even reageren : ik wil het eigenlijk maar met één man doen, en dat is met mijn eigen lief. Geen man die beter kust dan hij !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ziedeensaan, hoe schoon! Allen al daarvoor zoudt ge mogen winnen!

   Verwijderen
  2. Niks van, ze lost er niks over. Eerst vertellen, dan winnen.

   Verwijderen
 18. Lap, door op weekend te gaan, had ik dat hier bijna gemist.

  Maar ik zal u zowaar geheel eerlijk zijn (we hebben het er dit weekend nog zo ongeveer over gehad met de vriendinnen) dat vlaamse acteurs zoals Koen De Graeve (maar dan uit de tijd dat hij 30 kilogram meer woog), Wim Opbrouck en Jonas Van Geel mij bevallen. Vooral de eerste twee qua goesting, maar de laatste toch omdat hij mij doet lachen in de reeks Kiekens. Allemaal acteurs, misschien omdat ze zo goed echte mensen kunnen spelen.

  "In mijnen tijd" spraken wij ervan dat iemand met iemand was meegeweest als er een tong gedraaid was op de avond ervoor. "X is mé Y mejgewest."

  En niemand hoeft te weten dat deze deerne slechts 22 lentes oud is, onrealisme ten top in deze reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, ook herkenbaar: meegewest!
   Uw leeftijdsgeheim is veilig bij mij! ;-)

   Verwijderen
 19. Hie vruuge ze in den taajd dan gewoen" goade gaai me maai noa boite... " en dan hoeng 't er van af hoe nauw ge (nog) keek of hoe zat ge al woart... of da ge auw al gelajk hielemaol liet goan... A ge dan trug binnen kwaamt moeste oan a vriendinnen vertellen me wie ge mee gewest waart, wie ge na aaigelek just had binnengegaan.. en oef dat die goe kon "lekken" of "toengen"...

  Dat was toen, op dees moment zou ik echt wel eens serieus willen blijven plakken aan Trond Espen Seim (als ge die niet kent... google 'm maar eens op afbeeldingen!) het is de acteur die Varg Veum speelt... wat 'n stuk man!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zeiden wij ook! Echt hilarisch om daar terug over na te denken (en soms ook een beetje marginaal, maar dat kwam dan meestal door den drank).
   Ik heb trouwens ne nieuwe gok: het KTA of het KA.
   Zit ik nu juist?

   Verwijderen
  2. "een beetje" marginaal... meteen het understatement van den dag!! En de gok: nope... Mol hebt ge nu bijna helemaal gehad zeker?

   Verwijderen
  3. Maar allez, nu weet ik het echt wel niet meer!
   Mol dan niet, neem ik aan? Want ik zie de lln van St-Lutgardis nu niet direct optreden op de koer(hoewel dat ook aan mijn vooroordelen kan liggen hoor).
   Geel dan?
   Ge 'klinkt' wel vrij Dessels, moet ik zeggen, veel meer 'a' klanken dan in Mol.

   Verwijderen
  4. bingo.. de woonplaats is al geraden... Geel gaat al de goede richting uit...

   Verwijderen
  5. In Geel ken ik niet veel scholen, buiten dan die van mijzelf. Mocht ge daar zitten: wuif dan maar eens naar mij. ;-)
   Zijn wij ongeveer van dezelfde leeftijd? Ik ging vroeger wel eens uit in't Witgoor.

   Verwijderen
  6. 't is nog wat verderdoor... ik licht binnenkort nog wel eens een tipje..., maar ik zal wuiven als ik door Geel (langs 't St Dimpna...?) rij... (ja nu zijn we helemaal vertrokken... nu ben ik ook al bezig... ;-)

   Verwijderen
  7. Ok, dan is het oftewel Westerlo oftewel Turnhout en als het dat laatste is, staat ge volgens mij op de Brem.
   St Dimpna? Echt? ............ Nee! :-)

   Verwijderen
 20. Amaaai plakken dat heb ik nooit gezegd, zelfs niet als 15-jarige. Bij ons is dat nu 'muilen', vies he. Muilen wil ik wel eens met Gabriel Rios, of Damien Rice. Dat zijn nu twee zo'n hotties!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tgoh, ik wil ook meedoen, want wij zeiden ook plakken! Maar dat was dan meer "plekken" uitgesproken, van marginaal gesproken!
  Nationaal kunnen Pieter Embrechts(!), Geert Hunaerts of Geert Van Rampelberg mij bekoren.
  Internationaal vind ik moeilijker, maar Alexander Skarsgard (zélfs als vampier in True Blood!) mag het mij ook altijd vragen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik lig hier te in zeven gevouwen met de uitdrukking 'keelgat verkennen' om iets zinnigs te verzinnen. Ah, een wildcard dus, en wie dat dan zou mogen zijn. Ik volg de lady hierboven, ik zou (buiten die ring rond mijn vinger) weinig reden kunnen verzinnen tot weigering, als Pieter Embrechts avances zou maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bij ons heette dat ook 'meegaan', nog één van de meer smakelijke uitdrukkingen blijkbaar :-) Doe mij maar Johnny Depp! Met of zonder sponsen onderbroek?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik zou graag eens willen muilen, plakken, eentje binnendoen, met iedereen die hier gereageerd heeft. Doe mij de onderbroek maar, kan ik hem weggeven aan de beste muilster. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, als gij wint, ga ik op zoek naar zo'n ouderwetse, degelijke slip in van dat lichtblauw!

   Verwijderen
 25. Haha, als je er dan toch een sponzen onderbroek mee kunt winnen, dan hou ik het maar op Jack Nicholson. Ben altijd benieuwd naar zijn subtielere ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Marlon Brando op zijn 25ste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal inspiratie genoeg maar vandaag zeg ik: Me husband, want ik mis 'm...

   Verwijderen
 27. Hahaha, ik lig hier gewoon plat achter mijne computer.
  Bij ons was het ook: 'Goade gij mee nor boate?' En op één of andere openluchtfowaf was het antwoord: 'We zen al boate.' Stoer, hé! Mor der stak even rap een tong in mijne mond, zodat er genen anderen onzin kon uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen