woensdag 31 augustus 2011

Wegens tijdsgebrek mag u het zélf doen!

Ziet u deze mand?


Die zit vol te recycleren stukken, ideaal voor de aankomende 14-daagse.
Daaronder zit de mand 'af te werken', ook een giller van formaat...
Echt ideaal, ware het niet dat september hier belachelijk druk is, denk 'werken tot 1.30u en dan nog niks van uw huishouden gedaan hebben'.
Daarom mag u recycleren met iets van mij, namelijk dit kleedje:
(het bovenste, de rest zijn de voltallige 3 reeds gestreken stukken)Het is zo'n bommastofke, dus ge moet het nooit strijken, hoera!
Hmm, misschien moet ik het toch maar zelf houden en iets uit mijn mand met strijk weggeven.
Enfin, wat moet je daarvoor doen?
Een reactie nalaten met wat je ervan gaat maken en ook wil ik graag weten wat het ergste is wat ge ooit hebt meegemaakt op huishoudelijk gebied (iets in de trant van: zo lang geen was meer gedaan dat ge nieuw ondergoed moest gaan kopen ofzo).

Zondag 4 september maak ik de winnaar bekend.
Als ik tijd heb tenminste.


8 opmerkingen:

 1. Wat dat huishouden betreft, speel ik alle andere kandidaten naar huis. De kaas in de ijskast springt op eigen houtje op een ander schap en strijken is voor wussies. Maar ach, wat betekent mijn stof in het licht van de kosmos?
  Eilaas, hebben het stikmachien en ikzelf niks met elkaar gemeen. Gun de prijs aan iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik u misschien gelukkig maken met mijn jaarplanning? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, zo'n tof stofke! Maar wat ervan maken... gewoon een passend kleedje? Langs alle kanten wat inleggen en dat zal waarschijnlijk al veel beter zijn :) En anders een bloesje en een rokje, moest 't als kleedje te veel van 't goede zijn.

  En het ergste wat ik ooit al heb meegemaakt op huishoudelijk gebied valt waarschijnlijk wel nog mee... Ik heb nog maar 14 maanden een huishouden en dat huishouden bestaat maar uit twee, dus zoveel werk heb ik niet (en de wederhelft helpt ook, gelukkig maar)... Wat meestal erg is: de afwas. We hebben geen afwasmachine en 't gebeurt wel vaker dat alle glazen, tassen, borden en kommen vuil zijn... en dat er dan uiteindelijk maar afgewassen wordt omdat ook al het bestek op is. En dan duurt dat gemakkelijk anderhalf uur tegen dat alles weer proper is (bij Stefan 3 uur, da's nen tragen ;) ).

  Trouwens, strijken, dat zou ik afschaffen als ik u was. Een wereld van verschil wat Tijd betreft ;) (maar ik heb makkelijk spreken, want Stefan draagt geen hemden).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk stofje! Ik zou er ook gewoon een kleedje of een rokje van proberen maken.
  En over het huishouden heb ik niet te klagen, mijn mama doet dat heel goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. NEEN DANK U! Ik moet terug gaan werken (na 9 maanden thuis niks doen, zelfs de strijk niet), moet 4 kinderen naar 3 verschillende plaatsen brengen en liefst ook terug halen, werken, denken aan poetsen en strijken (maar het uiteindelijk nooit doen),....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een kleedske voor de dochter.

  Zelf moeten koken is het ergste dat ik meemaak. Zoals zin hebben in kaaskroketten met worteltjes en erwten, dat in één pan klaar maken want je wast niet graag af en ontdekken dat erwten kunnen ontploffen (dat stond niet op de verpakking)of zin hebben in pesto en bloemkool zonder witte saus. Dus maakt ge dat samen en kan u lief dat niet appreciëren. De seut. of...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een rokje!! Niets makkelijker dan bommastofkes!

  mijn laatste huishoudramp: mijn splinternieuwe oven bijna in de vlammen zien opgaan ... ik had het bakpapier van de quiche niet afgeknipt ... maar heel koelbloedig heb ik het brandende ding uit de oven gehaald ... zonder brandwonden ... om daarna soepgroenten te snijden en van de commotie redelijk diep in m'n vingers te snijden ... tja ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, het werk uitbesteden! Goed bezig :-)
  Helaas voor jou moet ik heel diep nadenken naar huishoudblunders. Op die keer dat ik het kerstmenu vergalde door te veel, veeeeeel te veel zout te gebruiken :-)
  Ik zou met dat stofje een jurk maken voor kleine meisjes. Met ceintuurke.

  BeantwoordenVerwijderen