vrijdag 22 juli 2011

Voor later

Ik kan u met grote zekerheid zeggen: ik ben geen romanticus, allesbehalve zelfs!
Toen ik tijdens mijn tienerjaren een kaartje kreeg van een (ondertussen ex-) lief, was het eerste wat ik deed naar haar bellen om samen een uur plat te liggen van het lachen.
Voor u nu denkt: "gij trut": het kaartje was er echt zeer zwaar over en we waren nog maar een maand samen. De week nadien trouwens niet meer. 
Ik zou er zeker niet gelukkiger mee geworden zijn dan met de Gilbert, verre van, maar ik had er wel een pak beter uitgezien, want het ex-lief in kwestie is ondertussen plastisch chirurg. Lap seg!

Maar soit, ik dwaal af. Niet romantisch dus, maar wel heel nostalgisch en sentimenteel.
Zo heb ik een doos met kleren, waar ik te oud voor ben, maar die ik bijhoud voor 'later als de dochter groter is'.
In de veronderstelling natuurlijk dat het kind die spullen gaat willen aandoen.
En dan is er nog die andere stapel 'voor later'.
Niet in een doos, maar gewoon aan het rek/ in mijn kast.
De broeken waar ik ooit in kon, nu niet meer, maar die ik laat hangen omdat ik er 'binnenkort' terug in zal geraken.
Ik zei het al: nostalgisch, sentimenteel en vooral ook heel, heel naïef.


En dan het sentimentele luik: vriendin Janna merkte op dat ze een filmpje had gezien op youtube 'dat ik zeker moest zien'. Ze heeft er 10 minuten achter zitten zoeken want 'de muziek is cruciaal'.
En met succes.
Na 35 sec. zat ik al te snotteren. De kwaliteit is niet geweldig, maar als u, net als mij, aan het janken bent, merkt u daar toch niets van.

15 opmerkingen:

 1. moet ge weten dat ik en mijn lief daar ook kweetniethoehard mee hebben moeten bleiten. 2 keer zelfs. Man, hoe schoon is dat!? En goed idee, trouwens, die doos. Ik wou dat mijn moeder dat voor mij had gedaan. Alles wat zij toen droeg, is nu weer in de mode... Zou dat binnen 15 jaar ook weer zo zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ken dat dat alles bijhouden. Iets minder nu we aan het verhuizen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, alles bewaren! En dan denk ik dat ik er zelf over 20 jaar nog in zal passen. Waarschijnlijk niet, maar een mens mag dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok. Ik heb zelfs mijn trouwkleed nog. En ik ben gescheiden. Dat is pas erg. (het was wel een heel schoon en simpel. Ik kan er trouwens nog in. Wat dus wel goed is. Het was dus, om het zo te zeggen, beter geschikt voor mij dan mijn ex ;-) ).

  En nu ga ik naar uw filmke kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch filmpje he! Geen bleiterij hier (misschien de eerste keer dat ik het zag wel hoor...), maar mijn hartje wordt er toch alleszins warm van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ meisje od kast: bij mij is dat ook een reactie op een moeder die bijna alles heeft weggegooid. :-) En alles komt terug
  @ Elke: Ik zou dat ook bijhouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alééé seg, ik zo vree nuchter "Eens zien dan wat dat filmke is."
  Man! Janken! En niet kunnen tegen houden hé! Hoe schoon! ^_^
  En strak plan van die doos. Alleen hou ik nu al zo veel bij voor 'later', zo'n doos zou het alleen nog maar erger maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben blijkbaar eerder van het "achterdochtige" type. Ik had het filmke al gezien en ik vond het eng, want ik was de ganse tijd aant wachten tot hij zijn "ouders" opat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ons ma heeft ook veel kleren en schoenen uit de jaren '60 en '70 bijgehouden en daar was ik zoooo blij om toen ik ze kon dragen ! Dus: zeker doen, je dochter zal er je dankbaar voor zijn en alles komt terug vroeg of laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De inhoud kan ik mij niet meer herinneren (ik ben wel curieus eigenlijk), maar er waart evenwel iets vaag schaamtelijks rond in mijn brein. Die geweldige nijntjes t-shirt herinner ik me dan wel weer heel goed. Als ook die fantastische bruine g-star broek die ik eens geleend heb. ;)
  En met onze gedeelde ex hadden we er allebei mogelijkerwijs wat strakker uit kunnen zien (de een al wat meer dan de ander), maar met uwe gilbert hebt ge tenminste een lief dat zelf geen plastische chirurgie nodig heeft. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb nog efkens getwijfeld om de kaart in te scannen, maar toen vlogen de woorden van ons moeder weer door mijn hoofd: "Leen, dat is niet schoon om daarmee te lachen". Desgewenst wil ik het ook wel eens naar u sturen, tijdens depri momenten wordt ge daar altijd wel vrolijk van. Die broek herinner ik mij niet meer, wel nog een geruild vestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ik heb ook zo'n doos met oude kleren. Alleen maak ik een andere selectie, ik bewaar enkel de kleren/accesoires die te belachelijk zijn (waarvan ik denk: shit, heb ik dat ooit gedragen)... voor mijn toekomstige kinders hun verkleedkoffer. Denk: roze glitter-riemen, dikke bollen-kettingen, etc. En hier en daar iets wat ik echt heel graag gedragen heb en niet kan wegdoen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. aaah Christian de leeuw, die had 'k al eeuwen niet meer gezien - totally made my day!! De eerste keer dat 'k dat zag, dacht 'k net als ruimtevisser dat die muziek nogal ironisch gekozen was en dat die kerels in twee gingen gereten worden, maar niet dus :)
  en ohmai mijn hypothetische dochter zou veel lelijken boecht krijgen als ik mijn tienerkleren had bij gehouden - dat valt bij u precies nog goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De lelijke boecht ZIT al reeds in de verkleedkoffer, dat wordt de kinders hun grootste erfenis/ergernis!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik die video had je meteen gehaast om te kijken of ze konden zien, helaas is de video niet werkt zag, misschien kunt u fix it

  BeantwoordenVerwijderen