woensdag 29 juni 2011

En nu moogt ge allemaal lichtjes groen uitslagen...

...van jaloezie hé, niet van slechte mosselen of overjaarse chips of een overdosis aan rauwe champignons met looksaus.
Want maandag ( én dinsdag én woensdag) ga ik hier naartoe!

U moet namelijk weten, het Lief, excuseer: de man, werkt in ploegen.
Dat zorgt ervoor dat ik eigenlijk geen constructieve avondschool kan volgen, wegens het maar half en half aanwezig kunnen zijn.
Bovendien is uit mijn middelbare schoolperiode gebleken dat ik nogal graag mijn eigen goesting doe en als het niet naar mijn zin is, ik niks doe tout court. Hoewel ik altijd wel manieren vond om mijzelf bezig te houden, maar niet iedereen vond die even tof naar't schijnt.

Zoals al eerder vermeld, is nachtelijk naaien niet goed voor mij (enfin, voor mijn ego en vooral voor de schepseltjes die het ocharme moeten dragen).
Daarom  ga ik voor de derde keer op naaistage!
Van 10 tot 17u one on one met het naaimachien....zalig!
Vorige keer rolden er een sjakos, een broek voor de zoon, een kleedje voor de dochter en een kleedje voor mezelf vanonder het machien.
De keer daarvoor een rokske en een badpak (ok, dat zijn maar twee stuks, maar dat badpak is dus wel fenomenaal schoon hé!).
 U ziet hier maar een stukje, want hoewel het badpak schoon is, zijn de billen dat niet.

Deze keer heb ik goesting om het volgende in elkaar te flansen: een broek, een rokske (zoals hier, maar dan langer) en een kleedje.
En moest er nog tijd zijn, dan begin ik aan iets dat ik al lang wil maken en waar de wereld écht op zit te wachten!
Aaaaaah...ik kijk er al naar uit!

Nu even iets anders: 'man' dat klinkt niet echt, 'wederhelft' is het ook niet en 'dieje van ons' vind ik maar niks. Daarom stel ik voor dat ik de man des huizes vanaf nu bij naam noem.
Bij schuilnaam, om te beginnen, want hij is niet thuis en ik kan niet vragen of hij dat erg zou vinden.
Vanaf nu heet hij 'Gilbert', dat gaat hij zelf ook nog wel schoon vinden, denk ik....

3 opmerkingen:

  1. Oh leuke vooruitzichten! En ook wel: haha, Gilbert - wij hebben een kleine witte eend in huis genaamd Gilbert (geen echte jammer genoeg, maar wel één waar eindeloze gesprekken mee gevoerd worden). Dezer dagen levert dat ook een karrevracht aan Tour-gerelateerde slechte humor op, 't is maar dat u het weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Plagneetje: merci!
    @ Kapucijnaap: Spijtig, een echte zou nog toffer geweest zijn en dan had ge die kunnen meenemen naar de koers om te laten signeren! :-) Schaft u eens een echte eend aan, toe?!

    BeantwoordenVerwijderen